Aktywne Wpisy

nad__czlowiek +145
#blackpill #tiktok #zwiazki #tinder #s--s #logikarozowychpaskow #p0lka
Nie no to są jakieś jaja xD Babsko 2/10 na tinderze zmatchowało z typem 8/10 i ludzie ją pocisneli w komentarzach, że startuje do typów z nie swojej ligi a ona uważa, że taki koleś jest w jej typie i ona tylko takiego chce bo jest w jej typie xD A ludzie z
Nie no to są jakieś jaja xD Babsko 2/10 na tinderze zmatchowało z typem 8/10 i ludzie ją pocisneli w komentarzach, że startuje do typów z nie swojej ligi a ona uważa, że taki koleś jest w jej typie i ona tylko takiego chce bo jest w jej typie xD A ludzie z
źródło: KASZA
Pobierz
bawelna100pro +202
Bawi mnie jak Donatan, niegdyś promotor słowiańskich biustów i gównomuzyki, obecnie poważny potentat mieszkaniowy, odpala się w komentarzach pod jakims postem randomowego fanpejdzu Popularne, gdzie linkują posta o tym, jak spłakał się, że nie może teraz kupować po 15 mieszkań.
#nieruchomosci #patodeweloperka
#nieruchomosci #patodeweloperka
źródło: 1000071036
Pobierz

planuję zmienić pracę. Jestem #programista10k i siedzę w robocie ( 5.5 roku już)w której mam nikłe szanse rozwoju.
Poza tym, że jest przeważnie jest dość luźno i nikt za bardzo nie kontroluje to jest szereg wad:
- brak zarządzania projektami. Prawie zawsze nieznane są wymaganie i z każdego projekty wychodzi zbugowany szajs
- minimalne testy przed release
- nawet 3 tygodniowe opóźnienia w wypłacie
- jest tylko dwóch programistów
- nadgodziny za free (bardzo rzadko ale zdarza się)
- wpisywanie co się robiło w kalendarzu
- bałagan w projektach
- nigdy nic nie wiadomo, bardzo wolny przepływ informacji
- stare technologie. czysty c# i WPF. Raz wpadła webówka na .NET core
To pewnie nie wszystko ale nie chcę mi się wymieniać dalej.
Jak widać zmiana pracy jest nieunikniona.
Chciałbym dostać od was kilka porad Mireczki i słów otuchy, trochę boję się zmieniać pracę bo wirus i wgl pewnie jako "nowemu" będe zarabiać mniej. raczej na pewno musiałbym szukać pracy w .NET Core a co za tym idzie... frontend który mnie nie ominie, Angular / React a nie mam o nich zielonego pojęcia. Generalnie szybko się uczę - mam ok. 8 lat doświadczenia ale wszystko w firmach krzak.
Z racji tego że proces devu u nas to był bałagan to nie mam dobrych nawyków, np. nie bardzo umiem pisać testy. Ogólnie nie wiem jak to wszystko powinno wyglądać.
#programista15k #programista #praca #programowanie
Czy wskakiwać do nowych technologii bez ich znajomości?
Oczywiście te technologie są ważne. I jeśli obecna firma tego nie ogarnia i się nie rozwija to uciekaj stamtąd.
Nie znam wielu nowych technologii ale umiejętności doszło sporo.
Samo zarządzanie teamem to było fajne wyzwanie - choć nie było zbyt wiele do roboty
Siadlo na leb ostro, nabawilem się nerwicy i raz nawet karetka mnie zawinęła