Wpis z mikrobloga

@UczesanyPedryl: Czy ja wiem, większość postów tego użytkownika to po prostu odpowiadanie ludziom, którzy kręcą antychińską propagandę. Kilka komentarzy zawiera cienki whataboutism, do tego jego podejście do traktowania Ujgurów jest dość radykalne. Ale gdybym był nacjonalistą, pewnie też bym się wkurzał, gdyby połowa świata srała się o mój kraj (powielając jednocześnie rózne fake newsy), podczas gdy sami jednocześnie robią równie dużo złego.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl:

Jego komentarze dobrze podsumowuje ten akapit:

China is bad, its totalitarian government, its large scale censorship, its brutal crackdown on organisations, its horrible human rights abuse, its lack of laws/regulations/standards/personal freedom, these are a few of many aspects that china should be condemned, but please do it with truth, not by spreading lies/rumours/misinformation, otherwise, you are just as bad as China.

Ja się z tym zgadzam i sam byłem
  • Odpowiedz
@non_compos_mentis:

Czemu robić coś w czym jesteś dobry za darmo, skoro możesz na tym zarabiać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To bardzo proste. Bycie 五毛 wiąże się z tym, że przyjmujesz bezkrytycznie to, co Chiny mówią i uprawiasz propagandę na rzecz Chińskiego rządu i robisz to dla profitu. To, co ja staram się robić na wykopie czy reddicie, czyli kontrowanie antychińskiej propagandy i pokazywanie fajnych chińskich rzeczy
  • Odpowiedz