@Ignacy_Loyola: to trzeba zarabiać 20k miesięcznie, żeby wiedzieć co przynoszą wysokie podatki, tj uciekanie za granicę? najlepszy przykład ostatnio to chyba kalifornia
@slodziak: Czemu nie Dania, gdzie najwyższy podatek to 55%? Albo Niemcy i UK gdzie stawka to 45%? Albo Holandia gdzie to ok. 50%? Jak to jest, że polacy popierają niskie podatki, ale wyjeżdzają do krajów, gdzie podatki są najwyższe na świecie?
@Ignacy_Loyola: bo spoko, ale co da ci zabranie kasy lub uciemiężenie bogatych? To nie spłynie na biednych a dla kasty urzędniczej i Państwa. U będzie przeżarte
@kremowka2137: A pozniej wielkie zdziwienie, ze ludzie zarabiajacy sporo powyzej sredniej kombinuja z premiami pod stolem itd. Gdyby rzad inaczej wypadkowal pieniadze obywateli, jak rowniez je zmniejszyl, nie byloby tyle walkow.
@Ignacy_Loyola: odbierdolda się od mojej wypłaty, moich kosztów życia i od mojej wypłaty. Nie po to zarywa(m/łem) nocki na naukę żeby potem krwawicę oddawać leniwym lewakom bo wolą zabrać hajs innym ustawą zamiast sami wziąć się do roboty. Tfu, gardzę.
@Ignacy_Loyola: Bo mam tutaj rodzinę, mieszkanie, znajomych i kulturę?
Wyjechałbym, pracowałbym za granicą, ale co z tego skoro jeżeli mój "interes życiowy" jest w PL to i tak muszę płacić tutaj podatki żeby mnie nie ścigali?
@Ignacy_Loyola: Najbogatsi w tych krajach które mają pracę opodatkowana jeszcze wyżej niż Polska optymalizują podatki. Jest jeszcze coś takiego jak efektywna stopa opodatkowania, i ona się nie różni za bardzo od polskiej, a powinna. Pomijam fakt, że Polska ma bardzo wysoki VAT
@Ignacy_Loyola: 25 letni kuc zarabiający 3k będzie za 10 lat zarabiał 15k a za kolejne 10 lat 25k wiec owszem w jego interesie leżą niskie podatki. Oczywiście czerwony, biedny zawistnik na cudzym garnuszku nie ma ani perspektyw ani ambicji by wejsc na ten Pułap. Jedynie najlepiej innych ściągnąć do swojego poziomu
#antykapitalizm #ekonomia #mieszkanie #podatki
źródło: comment_1608917916YV2Mtcact3OscBMvITDM5L.jpg
Pobierz@Syn_Tracza: xD
@slodziak: Czemu nie Dania, gdzie najwyższy podatek to 55%? Albo Niemcy i UK gdzie stawka to 45%? Albo Holandia gdzie to ok. 50%? Jak to jest, że polacy popierają niskie podatki, ale wyjeżdzają do krajów, gdzie podatki są najwyższe na świecie?
@slodziak: Jak to? Ci wolnorynkowi polacy pomimo wyższych podatków zarabiają więcej? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawe...
Nie po to zarywa(m/łem) nocki na naukę żeby potem krwawicę oddawać leniwym lewakom bo wolą zabrać hajs innym ustawą zamiast sami wziąć się do roboty.
Tfu, gardzę.
Wyjechałbym, pracowałbym za granicą, ale co z tego skoro jeżeli mój "interes życiowy" jest w PL to i tak muszę płacić tutaj podatki żeby mnie nie ścigali?
@Ignacy_Loyola: Jak bogaci będą obciążeni wysokimi podatkami, to te "kuce" będą zarabiały więcej? będą mniej płaciły za kawalerkę?
@TrudnyMinus: Tak, bo mniej beda musieli zaplacic za uslugi publiczne, bedzie wiecej mieszkan. Zobacz jak to dziala na zachodzie.
@Orzeech: [zrodlo]
@pieczarrra: Wiesz co to socjalizm?
@arczer: Tak bylo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@arczer: Pisalem juz wyzej. Jestem account menagerem w UBS.
@martwykotek: pomijasz fakt, że on go miał wykonac ale dla nich. Sabotował to jednak i robił f look a siebie. Po prostu oszust.
@Ignacy_Loyola: czyli dalej bieda bo skąd by była taka zawiść i chec opodatkowania bogatszych. Nie widzisz sie wśród nich po prostu