Wpis z mikrobloga

@Ignacy_Loyola: No a płaci ? Mi zaproponowali np. 30% mniej niż konkurencja. Mam dwójkę znajomych tam i też wiem ile zarabiają :) W CH jakoś super też nie płacą - inne banki dają więcej. Nie odniosłeś się w ogóle do żadnych punktów które przywołałem.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: Z ciekawosci ściągnąłem sobie raport finansowy UBS business solutions Poland. Przeczytaj sobie i zerknij jaka kasa obracali i ile zapłacili podatku no to jest jakiś śmiech na sali :D

Naprawdę nie rozumiem Twojej chęci opodatkowania pracy a nie firm. Nie czaje.
  • Odpowiedz
wiesz, że wysoki podatek zniechęca do zarabiania na ten podatek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Anaheim: To dlatego Polacy syjechali do Niemiec i UK, Gdzie najwyzsza stawka podatku to 45% I Holandi Gdzie jest to ok. 50%. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: nie zgadzam się z kucami ale to akurat nie jest dobry argument. Bo to znaczy ze myślą o generalnym skutku jakiegoś mechanizmu dla całego systemu/społeczeństwa a nie tylko egoistycznie - dla siebie. Nie tak jak ludzie pobierający 500+ którzy widza ze PiS rozwala państwo No ale dla nich osobiście przynajmniej 1000zl więcej miesięcznie
  • Odpowiedz
@Anaheim:

Ale wiesz o tym, że to jest nic w porównaniu do 75% jakie proponuje lewica?

Nie, już dawno się z tego wycofali. W zasadzie to tylko razemki to postulowały (z czego - jak wspomniałem wcześniej - wycofali się) bo wiośniarze nawet nic o podatkach nie wspomniały (pewnie nawet nie chcą progresywnych, bo to liby są), a w SLD najwyższa stawka to 40%.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ignacy_Loyola: przecież od lat 50'tych socjal demokracja w Europie idzie ramię w ramię z wielkim kapitałem. To o czym my mówimy.
Większość obciążeń ma iść na małe i drobne przedsiębiorstwa. 5000 to już bogol w Polsce. To jest tra ge dia.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: Oni współczują tym bogaczom niczym lewacy (nie koniecznie) uciskanym mniejszościom.
Może to jakiś mechanizm obronny, gdzie przyłączając się do sprawy kogoś, kogo uważają za lepszego od siebie nie muszą się mierzyć z kompleksem niższości ("Gram w drużynie zwycięzców!")
  • Odpowiedz