Mirki proszę o pomoc techniczną ( ͡°ʖ̯͡°) Kupiłem razem z rodzeństwem rodzicom pod choinkę #ekspresdokawy Saeco Lirika OTC 9857 lub 9851(chyba taki dokładnie model). Niestety mimo wyczyszczenia tacki kilkukrotnie, wymycia wszystkiego zgodnie z instrukcją, podomykania wszystkich drzwiczek ciągle wyświetla mi błąd że jest brak tacki na ścieki i fusy oraz że drzwiczki serwisowe są niedomknięte. Od razu to się pojawiło przy pierwszym uruchomieniu w ogóle. Nic nie mogę zrobić. Proszę o poradę. Dzięki #kawa #elektronika #zakupy
@JoannitaPL: pamiętam że kiedyś w jakimś innym Saeco firmowym tacka czy pojemnik na fusy miał detekcję fotokomórki. I ta fotokomórka brudziła się kiedy fusy wpadały do pojemnika. Wystarczyło wsadzić tam do góry rękę z papierowym ręcznikiem i wytrzeć fusy z kanału którym leciały w dół i już działało. Może tutaj coś podobnie?
Kupiłem razem z rodzeństwem rodzicom pod choinkę #ekspresdokawy Saeco Lirika OTC 9857 lub 9851(chyba taki dokładnie model). Niestety mimo wyczyszczenia tacki kilkukrotnie, wymycia wszystkiego zgodnie z instrukcją, podomykania wszystkich drzwiczek ciągle wyświetla mi błąd że jest brak tacki na ścieki i fusy oraz że drzwiczki serwisowe są niedomknięte. Od razu to się pojawiło przy pierwszym uruchomieniu w ogóle. Nic nie mogę zrobić. Proszę o poradę. Dzięki
#kawa #elektronika #zakupy
Tak, wszystko niby ok.
@random2o
Nawet pod spodem szukałem czujnika, fotokomórki czy czegokolwiek i przeczyszczalem ale nic nie pomogło.
To nówka, dziś rozpakowany