Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +383
Kto wczoraj otworzył maskę w aucie przez dziwne stuki z okolicy silnika? Ja
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Amatorro +247
Rozwala mnie postać tej "merytorycznej" bambaryłki z Konfederacji. Ruch Narodowy przeprał jej głowę i jako jedna z niewielu otwarcie mówi o PolExicie.
Tymczasem jej rodzice prowadzą gospodarstwo na kilkaset sztuk bydła, co oznacza że z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN. Wyobrażam sobie jak ją ojciec wydziedzicza jak z kolegami uda się jej do PolExitu doprowadzić i się skończy "zabawa w politykę". XDDD
Tymczasem jej rodzice prowadzą gospodarstwo na kilkaset sztuk bydła, co oznacza że z samych dotacji na tę gałąź działalności rolniczej dostali od wejścia do UE jakieś 15mln PLN. Wyobrażam sobie jak ją ojciec wydziedzicza jak z kolegami uda się jej do PolExitu doprowadzić i się skończy "zabawa w politykę". XDDD
Auto od 3 tygodni stoi w warsztacie, ale sami mechanicy rozkładają ręce, bo wszystko co możliwe wykluczyli z kręgu tajemnic... Trzy tygodnie temu nasza fura się zbuntowała - samochód najpierw gasł w trakcie jazdy i przy gaszeniu szarpał, za drugim razem zgasł w trakcie jazdy i już nie odpalił. Na warsztacie wymieniono pompę paliwa, wyłączono immo, założono emulator, przejrzano wszystkie kable od elektryki, które są bez zarzutu... Elektromechanik przeglądając sterownik zauważył, że jest pęknięty, postanowił wymienić na nowy... zamówił, wkręcił i ****... Auto odpala, ale gaśnie po paru minutach... Ludzie, pomóżcie, bo ja już sama nie wiem co to może być, a moja głowa już przestaje to ogarniać. Auto potrzebne do codziennego użytku, a rachunek na warsztacie stale rośnie...
~Zdołowana
#logikarozowychpaskow #czarnyhumor #mechanikasamochodowa #elektromechanika #mechanika #biznes #prawojazdy #motoryzacja #naprawasamochodow #warsztat #depresja #samochody #nicsmiesznego #przegryw #pieniadze ##!$%@? #rozowepaski
@szkorbutny:
Tu trzeba ustalić o co chodzi.
I powinno być to proste jeśli problem się reprodukuje w warsztacie.
Tylko po pierwsze musisz pojechać do warsztatu, gdzieś gdzie będzie ktoś kto operuje chociaż podstawy elektromechaniki pojazdowej.
Ktoś kto przeprowadzi jakąkolwiek diagnostykę, ustali co to znaczy że silnik nie pracuje.
Czyli sprawdzi czy jak silnik nie pracuje, to czy podawane jest
Jedyna opcja to odpalić auto i live data.
Ja w ciemno obstawiałbym czujnik położenia wału wsadzony nie ori lecz jakiś zmiennik. W kilku autach miałem coś takiego i od razu w ciemno kupowałem czujnik używke oryginalny.
a tak z ciekowości lampę stroboskopową ? W nowoczesnym aucie po co ?
Sam swoje
@wchodzacy_w_przegryw: nie pracujesz w tym warsztacie? xD Te objawy moze powodować 10 różnych rzeczy.
@stormkiss: zielone takie małe, wiesz jakie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szkorbutny: gdzie tu #!$%@? depresja? porównujecie do depresji takie z #!$%@? wzięte problemy i psujecie opinię chorym na depresję potem.
https://www.autocentrum.pl/usterki/fiat/bravo/i/silnik-benzynowy-1.6-16v-103km-1996-2001/jedna-wielka-niewiadoma-co-sie-dzieje-z-autem-16136/