Wpis z mikrobloga

#gielda #xtb

XTB jest tak upośledzony, że nie można w nim składać zleceń kupna/sprzedaży akcji w niedzielę czy to ja jestem upośledzony?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kuklak: Właśnie tego próbowałem. Jedyne co mogę zrobić to zmienić liczbę akcji i nic poza tym. Nie mogę wybrać ceny ani daty wygaśnięcia ani nic. Te pola są nieaktywne. Próbowałem na Firefoxie i MS Edge.
  • Odpowiedz
Kto tego dziadostwa uzywał jak jeszcze prowizje naliczali

@lastro: Ja używałem. Chciałem kupić akcje AMD a w mBanku się nie dało więc założyłem konto tam, gdzie się dało i przelałem na nie prawie całą kasę. W parę tygodni czy miesięcy później Bank dodał możliwość kupowania akcji zagranicznych ale uznałem, że nie ma sensu przelewać kasy z powrtem do mBanku po tym jak już sprzedałem akcje AMD.
  • Odpowiedz
@Kuklak przed otwarciem masz np teraz kontrakty na indeksy, surowce i forex. Tam oczekujące zlecenia są aktywne. Na akcjach np gpw walor wchodzi w stan "przed otwarciem" chyba kwadrans przed otwarciem. (8:45)
  • Odpowiedz
@PanDzikus: nie można, już tu pisałem wiele razy że to jest najbardziej z-----e w xtb właśnie że nie da się jak w normalnym maklerze w niedzielę wieczorem poustawiać oczekujących tylko trzeba od rana wstawać, żeby nie przegapić otwarcia tygodnia :(
  • Odpowiedz
@lastro:

A ile prowizji płaciłeś?

Nie pamiętam ile ale za kupno akcji AMD prowizja była mniejsza niż za kupno akcji krajowych w mBanku. Nie powiem ci ile bo nie ogarniam tej strony i nie wiem gdzie jest historia zleceń. Akcje kupuję/sprzedaję raz na kilka miesięcy/lat a strona XTB w ogóle mi się nie podoba i dla mnie jest nieprzejrzysta. Gdyby dało się kupować akcje zagraniczne w mBanku gdy chciałem kupić
  • Odpowiedz
@PanDzikus: Na degiro trzeba bylo
Ja tez chcialem kupic AMD gdy akcje były po 39zł, ale po zalozeniu konta na degiro, czekalem az 10dni, przez to w koncu konto zalozylem w ING, i w sumie dobrz ebym na tym wyszedl gdybym sprzedal Biomeda za 30, ale nie sprzedałem... i ostatecznie wyszedlem duzo gorzej...
  • Odpowiedz