Aktywne Wpisy

poorepsilon +44
Chętnie kogoś poznam i pogadam (uwaga: wolałabym na Discordzie, bo przez problemy ze wzrokiem trudno mi pisać na Wykopie wiadomości prywatne. Nick na Discordzie podam na pw).
Różowa, 27 lat. Pracuje, ma rentę ze względu na wzrok. W tym roku zaczęła magisterkę na kierunku pokrewnym z historią, ale po miesiącu musiała z niej zrezygnować z powodów logistycznych.
A wychodząc z tonu Juliusza Cezara, lubię czytać, a raczej w moim przypadku: słuchać książek. Wiem, że
Różowa, 27 lat. Pracuje, ma rentę ze względu na wzrok. W tym roku zaczęła magisterkę na kierunku pokrewnym z historią, ale po miesiącu musiała z niej zrezygnować z powodów logistycznych.
A wychodząc z tonu Juliusza Cezara, lubię czytać, a raczej w moim przypadku: słuchać książek. Wiem, że

annlupin +11
jeszcze nie śpicie czy już obudzeni

Des jest pozycją, która usatysfakcjonuje tak miłośników produkcji opartych na faktach, jak i poszukiwaczy klimatycznych kryminałów zrobionych ze smakiem. Można co najwyżej narzekać, że to tylko trzy odcinki – jednak czasem niedosyt jest lepszy od przesytu. Zwłaszcza że historia w nich opowiedziana pięknie komponuje się w zamkniętą całość, która mimo brutalności tematyki porusza szare komórki zamiast dawać pożywkę niskim instynktom. Czy da się zrozumieć motywy postępowania mordercy? Nawet wtedy, kiedy taki człowiek pozornie otwiera się przed nami i deklaruje, że chce się do wszystkiego przyznać? Nie wiem, czy Des odpowie na te wszystkie pytania, ale próbuje – i to w bardzo dobrym stylu.
Recenzja miniserialu Des
#serial #seriale #hbogo #ogladajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1608368948KfQSWG5jY9jLPpEwmTA181.jpg
Pobierz