Aktywne Wpisy
Chicoxxx66 +181
Może mi ktoś powiedzieć, co takie barany mają w głowie?
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
smooker +610
Moi drodzy! Cztery lata temu kupiłem 1000 sadzonek choinek (500 jodeł kaukaskich i 500 świerków srebrzystych) przy uśrednieniu 1,50 zł za sztukę. Kolejny koszt to trochę podlewania przez pierwszy rok i siatka leśna do ogrodzenia terenu.
Teraz ceny za jedną choinkę to około 80-120 zł. Matematykę zostawię Wam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inwestycje #inwestowanie
Komentarz usunięty przez autora
No i do tego te choinki
A jak świąt nie będzie, bo Rząd odwoła rozporządzeniem w piątek o 23.59 to wtedy cyk, interwencyjny skup choinek po 200 zł od sztuki xD
@bill-adamsonn: Kupowałem przez neta. Już nie pamiętam gdzie dokładnie, ale w bardzo fajnym stanie dotarły.
@bojar: Nawet bez tego wytrzymają do następnych świąt xD
@fortySeven: W moich okolicach taka jest cena mniej więcej.
@thunder08: Około 1,5 za jedną więc to wyszło 1500 zł, plus siatka (nie pamiętam już ile..) i mój czas.
@megaloxantha: Sadzenie i ogradzanie zajęło nam około 4-5 dni. Potem raz w roku musiałem poświęcić
@WujekGraczyk: Dobry biznes, bo to nie inwestycja sensu stricte tylko biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak tam US?
No to wychodzi 10 tysięcy przychodu za 10 dni roboczych (nie licząc tego podlewania).
Jak na biznes niewymagający specjalnych umiejętności to całkiem nieźle, gratki. Jak chciałbyś robić to w większej skali niż kilkadziesiąt drzewek to pewnie trzeba zakładać działalność i zapłacić dochodowy więc netto będzie pewnie
prawie 100 drzewek do wycięcia
4 lata później - nie no tak ładnie rosną, niech już zostaną
7 lat później - ło jezu to na boki rośnie, trzeba przycinać bo "co sąsiedzi powiedzą" że żywopłot taki nierówny, mech nam rośnie a nie trawa tniemy wszystkie na wysokości