Wpis z mikrobloga

@Michael_Scott: muszę Cię jednak odlajkować bo zacząłem przeglądać już oferty papużek a nigdy nie przeszło mi nawet przez myśl żeby taka posiadać a co najgorsze to chyba papużki potrzebowałem w swoim życiu
  • Odpowiedz
@Liamdot: @KanapkaPL: ja jak najbardziej papużki polecam, ale trzeba też pamiętać, że ptak to odpowiedzialność nie mniejsza niż pies czy kot. Trzeba tak samo poświęcać czas i dbać żeby dobrze sie czuł, a nie każdy sobie zdaje z tego sprawe i nie każdy jest w stanie takich warunków zapewnić. Chyba że budujesz woliere i one tam sobie mogą spokojnie żyć bez twojej ingerencji, no ale w przypadku gdy
  • Odpowiedz
@Michael_Scott: jasne zanim się zdecyduje to będę pewnie kilkanaście razy rozpisywał za i przeciw i po dokładnym przeanalizowaniu się dopiero zdecyduje.Na ten moment jedynym problemem jest to że tak długo żyją i boje się że ja odejdę szybciej niż papużka
  • Odpowiedz
najgorsze to chyba papużki potrzebowałem w swoim życiu

@Liamdot: miałem przez wiele lat papugi (zazwyczaj nimfy + papużki faliste, ale przez kilka lat także 2 barabandy) i naprawdę dobrze to przemyśl, drugi raz bym się nie zdecydował.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Michael_Scott: powiedz mi kolego drogi czy duzej klatki to potrzebuje? I czy mozna zostawic samemu np na te 8h zeby sobie latał po kawalerce jak bede w robocie.

Jebla dostaje zwlaszcza w zime i jakies zwierze do tulenia by sie przydało. Aktualnie nie mam możliwości zeby wstawiac jakas duza klatke wiec mysle raczej nad czyms co jest ogarniete, na okna bym zalozyl moskitiery(o ile wytrzymaja).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ButtHurtAlert: a, jeszcze jakbys mogl od razu podac jakies info skad sie uczyles jak o bombelki dbac to byłbym wdzięczny.

Chciałem jaszczurke ale przemyslalem sprawe ze zalatwie jak bede mial wlasne mieszkanie i bede mogl wstawic duze terrarium na wypasie tak aby sie nie meczyla aby nie dreczyc niepotrzebnie
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: klatka powinna być taka zeby ptak spokojnie mógł rozłożyć skrzydła i przelecieć z rzerdzi na rzerdź. Oni mają klatke 80x80x50cm i to wystarczy, bo w klatce praktycznie tylko śpią. Jak papug miałby pół dnia siedzieć w klatce to polecam troszke wieksza 100x100 juz bedzie okej, ale to dla ptaków typu moje rudosterki. Mniejszy papug analogicznie bedzie zadowolony z mniejszej klatki.
Jak wychodzisz z domu to polecałbym zeby ptak siedział
  • Odpowiedz