Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +286
Przez te ostrzejsze przepisy z wyprzedzaniem na przejściu zauważyłem po sobie, że mniej się skupiam na tym czy jakiś pieszy zbliża się do przejścia a więcej pilnuję czy jadę w równym tempie co auto obok ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Tyrande +201
Miałam wczoraj dać koleżance dildosa w kształcie papieża, wzięłam na uczelnie i okazało się, że nie przyszła, bo leży na L4.
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow
#wiosna #lewica #neuropa #bekazlewactwa #energetyka #4konserwy
Niebezpieczne to jest przechodzenie przez przez przejście na dwupasmówce i palenie szlugów, ale to ludziom zbyt spowszedniało. Mylisz zagrożenia realne z medialnymi.
Paliwo jądrowe można (i magazynuje się) latami, dla tego zwykło się uważać je za gwarantujące bezpieczeństwo. Ale załóżmy na chwilę, że to za mało. Trudno, jak chcesz bulić za
Nie da sie w zaden sposob pogodzic rabunkowego poboru zrodel nieodnawialnych lub zrod odnawialnych ale w tempie szybszym niz ich zdolnosc do odnowienia sie - z wolnym rynkiem czy idea wlasnosci prywatnej.
Nie wspominajac juz o tym, ze wedlug idei wolnego rynku jezeli wyrzadziles komus krzywde to
Ja tam uważam, że zasoby są po to by z nich korzystać, i to samo w sobie nie jest niczym złym.
Odnośnie ryzyka... Idea ubezpieczenia została wymyślona w celu uśrednienia kosztów losowych wypadków dla drobnych konsumentów. W przypadku większych inwestycji część
Wyobraz sobie sytuacje, ze odkrywam opcje poboru tlenu z powietrza i przemiany go na cos kosztownego.
Jak bardzo wolno rynkowe jest pozbawienie ludzkosci tlenu i skazanie kazdego kogo nie bedzie stac na specjalne butle z tlenem na smierc? I
Komentarz usunięty przez autora
No ale dobra teraz krótka lekcja ekonomii. Jak wiele zasobów jest na świecie. Otóż trudne pytanie -
W przypadku polski do wyboru są dwie opcje - Atom + trochę CCGT, lub OZE i bardzo dużo, z reguły
A jest po prostu zle, w sytuacji gdy robimy to poprzez wygode a nie koniecznosc.
Dalsze dywagacje to tylko proba usprawiedliwirnia sie. Ciezko cos racjonalizowac na podstawie przyszlosci. Rownie dobrze moze okazac sie ze w przylosci odkryjemy sposob na dlugowiecznosc, ale potrzebny w tym celu surowiec bedzie praktycznie niedostepny, gdyz wykorzystalismy go niemal w calosci na
Jakiej całości, czytałeś moją wypowiedź? W skali świata ilość surowców jest w zasadzie nieograniczona, jedynie rosną koszty jego wydobycia wraz ze spadkiem jakości. Dyskusja miałaby sens, gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie o ekonomii, w szczególności pojęcie dyskonta. Wszystko co osiągnęliśmy jako
Dzis juz swietnie mozemy sobie radzic bez paliw konwecjonalnych (a raczej zaczac sobie radzic). Wiec ich dalsza eksploatacja jest zla.
Nie da sie tak dyskutowac. Nie wiadomo gdzie bysny byli gdyby cos sie wydarzylo inaczej i tyle. Od odkrycia maszyny parowej do rewolucji nia spowodowanej minelo z dwa tysiace lat. Wiec
Tak, na tym polega nauka zwana ekonomią, że się decyduje, czy zużyć jakieś zasoby teraz, czy później, to zawsze jest gdybanie. No i polega również na tym, że się uczy z przeszłości.