Wpis z mikrobloga

#warhammer #rpg #gry #pytanie

Tak się zastanawiam, od lat wielu mamy gotowy, podany na tacy świat wraz z mechaniką. Dlaczego nigdy nie powstał crpg w świecie Warhammer fantasy? Games Workshop nie łączy kabelków, że mógłby być z tego sukces? Oczami wyobraźni widzę brudne miasto, w którym gracz zaplątany jest w jakieś śledztwo i krąży po omacku jak na sesji. Oczywiście z wysokim poziomem trudności ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co uważacie?
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziwnym trafem większość ogarniała co to jest, przynajmniej w moim gronie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@BardGT: ponieważ obracasz się wśród ludzi, którzy znają młotka, to masz wrażenie, że wszyscy powinni znać młotka. Ot, taki błąd poznawczy.

25 lat temu rzeczywiście były poważne problemy z zakupem figurek. Raz były bardzo drogie, bo ceny były przeliczane bezpośrednio z funtów. Sklep-importer kupował bezpośrednio w GW i dorzucał swoją marżę. Zmieniło się to jakoś
  • Odpowiedz
@BardGT jak się przyjzysz to jest. Rozłam elfów? Jest. Rozłam krasnoludów na te normalne i chaosu jest. Wielki wir na środku ziemi jest (w warhammerze niedaleko znajdowała się potezna studnia a w warcrafcie ona była tym rozlamem). Korona zawierajaca dusze i dajaca moc od mistrza nieumarłych? W wowie opętała paladyna a młotku templara. Jaszuroludzie z zandalari to jaszczuroludzie z lustrii. I jak spojzysz na mapę to nawet występowanie ras/ frakcji jest
  • Odpowiedz
@grallstar @koziolek666 @CralencSeedorf @CienRogategoSzczura @To_ja_moze_pozamiatam @InterferonAlfa_STG @United Dziękuje wam za odpowiedzi, temat rzeka, ale już trochę mniej bagnista :)

Protip na przyszłość: nigdy nie ignorujcie obecności sukkubów. Wczoraj na sesji wbiliśmy do kanałów Nuln. Trafiliśmy po raz któryś na demony liżące mięsistą ścianę pełną spaczenia. Rutynowa akcja: wpadamy, zabijamy i wychodzimy. Formacja bojowa mój krasiek tank z przodu, Elf i człek strzelający zza moich pleców.
  • Odpowiedz
@BardGT: co do tematu posta. Uniwersa warhammera są bardzo popularne, m. in. dzięki grom. To gry napędzają sprzedaż figurek, a nie na odwrót. Masy ludzi jarają się warhammerem, ale nie stać ich na rozpoczęcie kolekcji. Spójrz na statystyki graczy na steamie. Twwh2 ma średnio 3 razy więcej graczy niż three kingdoms
  • Odpowiedz