Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 127
Odnoszę wrażenie, że dla elektoratu "liberalnego" wystarczy nie lubić PiSu oraz nie być zbyt lewicowym i już jesteś fajny gość. Możesz nawet:

- zrobić taki rozpierdziel w oświacie, że prawdopodobnie sam Czarnek cię nie przebije
- reaktywować Młodzież Wszechpolską
- wprowadzić narodowców do mainstreamu politycznego
- porównywać LGBT do nazistów

O ile nie lubisz PiSu, bo zrobili ci kuku w koalicji, to wszystko ok, wbijaj na listę

#bekazpisu #bekazprawakow #neuropa #bekazlibka #polityka
Soojin21 - Odnoszę wrażenie, że dla elektoratu "liberalnego" wystarczy nie lubić PiSu...

źródło: comment_1607246336cGKq2eC8xIf823zxd08f2T.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@wioslarz-umyslow: mój zarzut jest taki, że części opozycji wystarczy, że ktoś nie lubi pisu (w dodatku z takiego powodu, ze kiedys sie z nimi pokłócił), by przyjąć tę osobę z otwartymi ramionami i ignorują, że ta osoba robiła rzeczy na poziomie pisu, jeśli nie na gorszym.

Naprawdę się nie zdziwię, jak za parę lat symbolem wolności wśród wyborców PO będzie Czarnek czy inny Ziobro
  • Odpowiedz
Naprawdę się nie zdziwię, jak za parę lat symbolem wolności wśród wyborców PO będzie Czarnek czy inny Ziobro

@Soojin21: Przecież przez ostatnie 15 lat kadry PiS i PO odbyły sporą rotację. Przed wyborami zawsze się podkupują i potem zarzuca im się hipokryzję. Giertycha widać jak na dłoni bo jest w miarę wyrazisty, ale ilu takich, których nikt nie słyszał. Wygląda to jak błąd poznawczy. Jakby tak podliczyć tych migrantów to
  • Odpowiedz
@Soojin21: Porażki Giertycha można wymieniać godzinami, ale to dzięki niemu i Lepperowi Kaczyński nie zaczął budować swojej dyktatury już w 2005. I punktuje od tego czasu Kaczyńskiego bardzo celnie. A to, że to prymitywny homofob to zupełnie inna sprawa. Jak widać nie można mieć wszystkiego.
I Giertych żadnego bałaganu w nauce nie robił, bo nauka mu nie podlegała, tylko szkoły. Szkolnictwo i szkolnictwo wyższe zostało połączone dopiero dla Czarnka.
  • Odpowiedz
@Soojin21: czyli czekasz, żeby kogoś przeprosił za swoje poglądy sprzed 15 lat? A jak nie przeprosi, to będziesz go dalej szkalować i wypominać przeszłość? W takim klimacie chcesz cokolwiek budować, w klimacie obrażonego dziecka?
  • Odpowiedz
Żeby dalej mieć u władzy ludzi, którzy są homofobami i antydemokratami? Po co taka "zmiana"? Dla samej zmiany?

@Soojin21: nie żebym Giertycha jakoś bronił ale mając tak c-----y wybor faktycznie lepiej już by było gdyby zmieniali się co chwilę dla samej zmiany. Dzięki temu nie zdążą się uwłaszczyć i wniknąć we wszystkie struktury państwa bo zaraz przyjdzie kolejna ekipami ich wykurzy.

Czyli c-----o ale stabilnie.
  • Odpowiedz
@Bover: tak, można powiedzieć, że trochę mnie boli d--a, że ktoś 15 lat temu porównywał mnie od nazistów, usuwał "nieprawomyślne" lektury ze szkół i przewodził młodzieży wszechpolskiej.
każdy ma prawo popełniać błędy, ale giertych nigdy nie powiedział, że zmienił swoje poglądy. po co mam współpracować z kimś, kto nie różni się niczym od pisu, a wręcz jest gorszy? po co wy w takim razie chcecie obalać pis? dla samej zmiany?
  • Odpowiedz
@Soojin21: czyli oprócz Giertycha odpada PO, odpada PSL, które przez 8 lat nie zmieniły absolutnie nic. Pieprzysz taką zmianę z nimi pod rękę.

Życzę zatem powodzenia i życia w Polsce PiS i Konfederacji.
  • Odpowiedz
@Bover: jest jednak różnica między nie zrobieniem absolutnie niczego dla LGBT, a porównywaniem nas do nazistów, pieprzeniem głupot o "propagandzie homoseksualnej" w szkołach i pisaniem w gazetach tekstów pod tytułem "policja broniła pe**łów". Na PO jeszcze mogę z obrzydzeniem zagłosować. Ba, byłam w komitecie poparcia Trzaskowskiego, bo bardzo mi zależało, żeby wygrał. Ale na człowieka, które robił tak obrzydliwe rzeczy jak Giertych (i nie mówię tu tylko o jego fanatycznej
  • Odpowiedz
@Juzef:

gdyby nie króciutka pamięć ludzka, demokracja byłaby niemożliwa. Każdy polityk byłby spalony na amen po jednej kadencji.

Tak byłoby w mądrym społeczeństwie. Taki Giertych czy Czarnek przepadali by w otchłań. Mówienie o Giertychu jako o przyszłym prokuratorze generalnym to jest czysta idiokracja.
  • Odpowiedz
@Soojin21: PO nigdy nie postulowała zakazu "propagowania homoseksualizmu", walki z gender, zwiększania przywilejów KK, walki z żadnymi "kastami" ani elitami. Nigdy też nie chwaliła Radia Maryja, nie była powiązana z Ordo Iuris, Fundacją Pro, SKC im. Piotra Skargi ani podobnymi fundamentalistycznymi organizacjami. I Giertych doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Takich postulatów nie wysuwa również PSL ani żadne inne partie poza Konfederacją i jakimiś kanapowymi ugrupowaniami niemającymi szans na rządzenie
  • Odpowiedz
@Bover:

obrazić się na świat i nic nie robić

to sobie uroiłeś. pisałam ci, że na po jeszcze jestem w stanie zagłosować (głosowałam na ich kandydatkę do senatu) i byłam w pieprzonym komitecie poparcia trzaskowskiego. od kilku lat chodzę na protesty uliczne, również te organizowane przez środowiska powiązane z PO. dopóki platforma nie ściąga na swoje listy wszechpolaków, nigdy nie powiem, że są tym samym reżimem co
  • Odpowiedz
  • 1
@Soojin21: Giertych był słabym ministrem edukacji, ale porównywanie go do pisowskiej swołoczy z katolicko-bolszewickiego rządu obecnie jest mocno nie na miejscu...

Nie jest kompletnie z mojej bajki, ale nie można mu odmówić kompetencji adwokackich. Na pewno, gdy zostanie wybrany będzie kompetentnie przewodził komisji ds. rozliczeń pisowskich bandytów. I to szanuję.
  • Odpowiedz