Wpis z mikrobloga

Zrobiłem #kimchi jednak gochugaru, które miałem nie było bardzo ostre. Spróbowałem po 2 dniach i jednak ostrości prawie nie ma. Wpadłem na pomysł, żeby so każdego słoika dodać odrobinę chilli w proszku, czy to będzie duży grzech? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotowanie #jedzenie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dywanwewzorki tez mi tak kiedyś wyszło - miałam dwie paczki gochugaru jednej marki i jedna była bardzo ostra a druga łagodna. Wyglądały prawie tak samo, na opakowaniu te same znaczki,, poza kolorem samej papryki, ta łagodna miała czerwony kolor wpadający lekko w pomarańczowy, ceglasty. Druga czerwona bardziej jak róża. Ja zrezygnowałam z doprawiania bo było bardzo lekko pikantne, więc mogłam poczęstować znajomych którzy nie lubią tak ostrego jedzenia tak bardzo jak
  • Odpowiedz