Zrobiłem #kimchi jednak gochugaru, które miałem nie było bardzo ostre. Spróbowałem po 2 dniach i jednak ostrości prawie nie ma. Wpadłem na pomysł, żeby so każdego słoika dodać odrobinę chilli w proszku, czy to będzie duży grzech? ( ͡°͜ʖ͡°)
@dywanwewzorki tez mi tak kiedyś wyszło - miałam dwie paczki gochugaru jednej marki i jedna była bardzo ostra a druga łagodna. Wyglądały prawie tak samo, na opakowaniu te same znaczki,, poza kolorem samej papryki, ta łagodna miała czerwony kolor wpadający lekko w pomarańczowy, ceglasty. Druga czerwona bardziej jak róża. Ja zrezygnowałam z doprawiania bo było bardzo lekko pikantne, więc mogłam poczęstować znajomych którzy nie lubią tak ostrego jedzenia tak bardzo jak
@eternit_nie_wybacza: Jak będziesz robił pastę to oprócz gochugaru dodaj chili w proszku. Jak pisałem, dodałem już po 2 dniach kiszenia do każdego słoika i wyszło świetne
#gotowanie #jedzenie