Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +140

odgrzybiacz +13
Po co tacy ludzie się rodzą?
źródło: G1Niot8XMAAanmB
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: G1Niot8XMAAanmB
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chciałbym zrobić pedały orczyka do symulatora. Ogólnie wszystko gra jak należy jeśli chcę uruchomić kod z Arduino IDE (np. program napisany z joystick.h), natomiast chciałbym użyć w tym celu oprogramowania MMjoy2. Aby je zgrać potrzebuję mieć arduino w bootloader mode.
Robię wszystko jak w tutorialach, tzn. uziemiam pin RST dwa razy, pojawia się w menadżerze urządzeń "USB Serial Device (COM4)" a następnie po kilku sekundach "USB Serial Device (COM5)", ale niestety to pierwsze to chyba nie jest tryb bootloadera ( ͡° ʖ̯ ͡°), bo nie mogę uploadować nowego firmware (mmjoy2). W tutorialach gdy arduino jest w trybie bootloader to w menadżerze pojawia się jako "Arduino Micro bootloader (COMX)", więc zakładam, że z tym pewnie jest u mnie problem.
Czy ma ktoś jakiś pomysł, co może być nie tak?
#arduino #dcs
źródło: comment_1606666612lzVvE3mzOK6lHRJWvXfFBr.jpg
Pobierz@c172pilot: a sterowniki zainstalowane?
Dla potomnych, oto co zrobiłem - kierowałem się tym filmikiem, jednak cmd nie lubi gdy ścieżka do pliku zawiera spacje, więc musiałem dać ścieżki w cudzysłowy. Następnie też miałem problem z tym, że do folderu "WindowsApps" nie miałem uprawnień dostępu, więc musiałem je sobie nadać (wg poradnika z neta).