Wpis z mikrobloga

I w końcu!!!

Ćwiartki trafiają do wędzarni!! 2 godziny poleżą w dymie.

Mix drewna:
Buczyna
Olcha
Śliwka

24h leżały w solance z peklosoli i soli zwykłej w proporcjach 1/2

Nie dodawałem innych przypraw, chciałem w ten sposób zachować oryginalny smak tego mięsa, który uważam za atrakcyjny.

Mam 18 lat i to są moje pierwsze udka wykonane zupełnie samodzielnie!!!!!

Jeszcze nigdy nie miałem okazji podzielić się swoim wyrobem z kimś spoza mojej rodziny. Z tego względu organizuje #rozdajo gotowego złotego udka!! Zdjęcie wstawiam za 2h gdy już skończy się cały proces wedzenia. Wyniki rozdajo jutro godz. 18!

Liczę na to, że znajdzie się osoba chętna spróbowania mojego wynalazku

Pozdrawiam mięsożerców!!!

#wedliniarstwo #bojowkawedliniarska #wyrobydomowe #chwalesie #gotujzwykopem #mieso
Pobierz
źródło: comment_1606666653xxz6yjxGr6QExYAm7v8FTl.jpg
  • 21