Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym się przywitać bo dotychczas byłem tylko biernym obserwatorem wątku. Mam pytanie, ponieważ jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej związanej z analizą finansową i strategiczną, potrzebuję dostać się do informacji finansowych firm (wyniki finansowe, obliczone poszczególne wskaźniki, opinie analityków) i raportów giełdowych. Konkretnie zależy mi na informacjach dotyczących naszego czempiona PKN Orlen, Unimotu, Grupy Lotos i PGNiG. Ktoś może wie gdzie znajdę wymienione powyżej informacje? będę wdzięczny za jakieś konkretne strony www. Dzięki za pomoc
#gielda
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peterjar: powinieneś to wiedzieć przed pisaniem pracy dyplomowej :)
raporty i wyniki finansowe masz na stronie każdej z firm,zakłądka investor relations lub podobne
na podstawie prezentowanych w nich zaudytowanych danych powinieneś policzyć wskaźniki
opinie analityków są w domach maklerski i bankach, czasmi na stronie firmy, czasmi w prasie
masz strony zbierające te informacje
  • Odpowiedz
@lecho182: co do tego to wiem że tam je znajdę. Ale aktualnie czas na realizację pracy mi się kończy i żeby nie musieć ponownie reaktywować się w przyszłym roku to łapię się czego się tylko da, stąd też zapytanie gdzie znajdę konkretnie z wskaźnikami. Masz może opinie o stockwatch i ich abonamencie? Bo widzę że mają to co mnie interesuje, ale nie wiem czy szukać dalej czy wykupić pełny dostęp
  • Odpowiedz