Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich. Zarejestrowałam przed chwilką tu konto bo nie mogłam nie zareagować na to co wczoraj przeczytałam wchodząc na www.pomagamypaulinie Chciałam przesłać linka tej strony do znajomej i dobrze że go wcześniej otworzyłam. Pisałam już w tej sprawie do Pauliny ale ona nie wiedziała co się stało. Jestem ich sąsiadką, mieszkam zaledwie kilka domów od nich i trochę znam tych Państwa no i Paulinę bo dzwonimy do siebie i piszemy a 2 miesiące temu byliśmy u nich z moją mamą żeby podziękować za pomoc mamie Pauliny. Jej mama jest pielęgniarką i prosiliśmy ją o pomoc bo moja babcia ma alzheimera i nie słucha nas i nie zażywa leków. Mama Pauliny nam pomogła i pojechaliśmy do babci z nią i o dziwo babcia od razu ją posłuchała. Ta pani ma dobre podejście do chorych. A pan Robert to miły człowiek i bardzo fajnie się z nim rozmawia. Przeczytałam tu straszne i nieprawdziwe rzeczy o tych ludziach.
Mieszkamy rzeczywiście na dość nowym osiedlu a Pan Robert wybudował się na nim jako pierwszy a my 2 albo 3 lata po nim a już tu mieszkamy 14 lat więc nie mógł wybudować domu ze zbiórek.
Paulina choruje chyba od 6 lub 7 lat. Na początku zauważyliśmy że chodzi o kuli ale myśleliśmy że może ma uszkodzoną nogę. Ale ona ciągle z tą kulą chodziła i później się dowiedzieliśmy że zachorowała na coś poważnego ale nie wiedzieliśmy że na SM. Rodzice jej kupili specjalny rower na trzech kołach i na nim jeździła ale teraz już na nim nie jeździ a na spacery jest wożona na wózku inwalidzkim. I często widzę jak przyjeżdża do niej rehabilitantka nawet w niedzielę.
Może to nie było mądre z tymi 10 zł ale ktoś napisał że szasta pieniędzmi. No chyba ktoś tu przesadza. Paulina często bierze udział w różnych akcjach charytatywnych w naszym mieście i też wpłaca jakieś pieniądze dla innych.
A z tymi podatkami to powiem szczerze że się nie znam ale poświęciłam kilkanaście minut i jest jasno napisane o tych darowiznach, że każdy kto płaci podatki to może wpłacić darowiznę na organizację pożytku publicznego a Paulina do takiej należy no i każdy dorosły może zrobić prezent nawet obcej osobie ale jest limit określony. I nie trzeba tego nigdzie zgłaszać jak się go nie przekroczy. A co do tej zbiórki Pauliny to też tam wpłaciłam i wiem, że to Paulina chciała pomóc rodzicom bo szykowali się na jakieś badania i chyba leczenie w Niemczech ale na razie nie mogą tam pojechać.
I chyba najgorsza rzecz jaką znalazłam aż mi głupio o tym pisać, to oskarżenia o jakiś sex i to z ilomaś dziewczynami czy kobietami a nie ma żadnego dowodu na to. Znalazłam w kilku miejscach screen ale tam nie ma słowa "sex" tylko romans ze znakiem ? który można różnie zinterpretować jako pytanie a nawet zdziwienie.
Chcę tylko napisać że to mili ludzie i mają od lat wielką tragedię w domu i to po nich widać, po ich twarzach. Chyba wszyscy mają depresję a wy ich jeszcze tak potraktowaliście. To smutne. Aha i jeszcze jedno bo by mi uciekło. To nieprawda, że nie pokazywali faktur jak tu parę osób napisało, bo mieli długi czas swoją stronę i dużo różnych dokumentów. Wchodziłam tam kilka razy bo fajnie opisywali różne wydarzenia z ich życia. Może jestem młoda i nie znam jeszcze życia ale jest mi wstyd za to co robicie tym ludziom. #robertt1969 #pomagamypaulinie
  • 55
@Dbzdur: ja nie zamierzam się z nikim kłócić, nie tak mnie wychowano ale poczułam taki obowiązek, żeby o nich napisać kilka zdań bo ci ludzie walczą o córkę. Nawet moi rodzice kiedyś powiedzieli, że nie znają zbyt wielu rodzin które od tylu lat się nie poddały i ciągle mają nadzieję
@vvertoi: @caalkiem_nowe03: @Dbzdur: @BillyGugu: @ColdMary6100: jaki to jest ciężki idiota. Przecież widać, że to jego robota. Zwłaszcza po tym tłumaczeniu przekrętu podatkowego, gdzie Robert używał dokładnie tych samych argumentów.

Znalazłam w kilku miejscach screen ale tam nie ma słowa "sex" tylko romans ze znakiem ? który można różnie zinterpretować jako pytanie a nawet zdziwienie.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD @TylkoNa1Chwilke żona musiałaby być idiotką, żeby uwierzyć ci w to tłumaczenie (
@TylkoNa1Chwilke: coza plot twist całej historii, sąsiadka Roberta broni go w internetach xDDD
@krowi_placek
@suqmadiq2ama
@nowy_ja
@robertx
@Eskeel

Droga Pani otóż te zarzuty są niestety prawdziwe, dobrze się stało że strona pomagamypaulinie.pl działa prawidłowo niech się każdy dowie jakie to przekręty można robić bez skrępowania w internecie - a pretensje może mieć robert do siebie a nie do admina strony - że go tak potraktował, Robert utrzymywał że strona kosztowała go
@TylkoNa1Chwilke:

Zarejestrowałam przed chwilką tu konto bo nie mogłam nie zareagować na to co wczoraj przeczytałam wchodząc na www.pomagamypaulinie Chciałam przesłać linka tej strony do znajomej i dobrze że go wcześniej otworzyłam.

I akurat wczoraj weszłaś na stronę, kiedy to przekierowanie powstało, a przez kilka tygodni gdy strona nie działała takiej potrzeby nie było? xD Ty Robert to jesteś głąb, skarbówka i tak się dowie, prześwietlą Ci konta oszuście.
@Zerp: Pewnie nie była w ogóle świadoma. Bo jak jeszcze na początku uwierzę, że swoje konto prowadziła sama. Tak potem jak już się rozhulało, to ewidentnie po stylu pisania widać było, ze przejął je Robert.
@nowy_ja: ale to urzad skarbowy albo policja nie chca mu sie do dupy dobrac? przeciez jakies lewe faktury i rachunki to podpada pod oszustwo i wyludzenie nie?
@nowy_ja: Wszystko pousuwał, żeby nie było wiadomo ile, na jakie kwoty i na co były robione zbiórki. I tak jak piszesz, teraz na tej jednej aktywnej ukrył nicki wpłacających. I nie widać, np. że straż pożarna w Pile wpłaciła darowiznę w wysokości 1000zł Na bank nie zrobił z nimi dealu żeby zwrotem z darowizny na OPP podzielić się pod stołem. Na bank ( ͡º ͜ʖ͡º)