Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +469
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
#zakwas #bojowkapiekarska
@avoni
Okej, super! Bardzo Wam dziękuję! :)
Ogólnie to że go karmisz to musi być przynajmniej taką proporcja jak on sam waży no i takie ilości to tylko strata mąki i pieniędzy. Zmniejsz znacznie ilość ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zmniejszyłem dawki, karmię co 12h, nie co 24,
Mówię operuje teraz małymi ilościami w proporcjach 1:1:1 a jak później będziesz potrzebował więcej do przepisu to będziesz mógł go dokarmić 1:2:2 czy 1:4:4. Tylko że im większa propozycja wody i mąki co do zakwasu to dłużej on będzie rosnąć czyli dzikie drożdże dostały dużo pokarmu muszą to teraz przepracować czyli
A jeszcze mam jedno pytanie - jak go prowadziłem wcześniej, według tego "złego" przepisu, zapach był dość intensywny, był bardzo owocowy, takie fermentowane owoce. Przed chwilą powąchałem zakwas, zapach był bardzo lekki, ciężko w sumie mi do końca określić jaki był jego rodzaj. Ale bardzo mocno dawał po nosie, w sensie, że aż było czuć w nosie taki eee.. no takie uczucie, ni to
Jak drożdże przepracują cały pokarm, zakwas zaczyna zmieniać zapach na właśnie taki bardziej intensywny i winny.
Jest jeden kanał gdzie gościu robi różnie "eksperymenty".
Zobacz sobie Foodgeek.
A co do eksperymentów, na nie jeszcze przyjdzie pora haha (ale jak już przyjdzie, to hohoo, nie będzie zmiłuj XD) póki co muszę podstawy jakoś ogarnąć. A zaczynam z samego dna, bo raczej nie piekłem nic w moim życiu, poza może mrożoną picką, czy jakimiś takimi banałami. Nawet za dużo nie gotowałem, chociaż to już trochę
Sprawdzę sobię, dzięki! ( ͡~ ͜ʖ ͡°)