Aktywne Wpisy
karo-inka +4
Hej, nie wiem od czego mam zacząć, chyba zacznę od tego że straciłam pracę w lipcu2022, oczywiście rozumiem że mój facet był z tego powodu zadowolony jednak to nie była do końca moja wina(firma splajtowała) szukałam pracy przez 8 kolejnych miesięcy, od 4 miesięcy zaczęłam pracę oczywiście mniej płatną ale nadal szukam nie zaniechałam poszukiwań, jednak to nie jest takie proste w tych "czasach" ????
Największy problem polega na tym że mój
Największy problem polega na tym że mój
MePix +20
A gdyby tak #!$%@?ć dzienną? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ustawiamy avatary i plusujemy w gorące ze 3 wpisy z tym zdjęciem, niech se poranne cepy dostaną sraczki ze złości, że im się memik nie wczytał
Ustawiamy avatary i plusujemy w gorące ze 3 wpisy z tym zdjęciem, niech se poranne cepy dostaną sraczki ze złości, że im się memik nie wczytał
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#zakwas #bojowkapiekarska
@avoni
Okej, super! Bardzo Wam dziękuję! :)
Ogólnie to że go karmisz to musi być przynajmniej taką proporcja jak on sam waży no i takie ilości to tylko strata mąki i pieniędzy. Zmniejsz znacznie ilość ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zmniejszyłem dawki, karmię co 12h, nie co 24, przed
Mówię operuje teraz małymi ilościami w proporcjach 1:1:1 a jak później będziesz potrzebował więcej do przepisu to będziesz mógł go dokarmić 1:2:2 czy 1:4:4. Tylko że im większa propozycja wody i mąki co do zakwasu to dłużej on będzie rosnąć czyli dzikie drożdże dostały dużo pokarmu muszą to teraz przepracować czyli zjeść
A jeszcze mam jedno pytanie - jak go prowadziłem wcześniej, według tego "złego" przepisu, zapach był dość intensywny, był bardzo owocowy, takie fermentowane owoce. Przed chwilą powąchałem zakwas, zapach był bardzo lekki, ciężko w sumie mi do końca określić jaki był jego rodzaj. Ale bardzo mocno dawał po nosie, w sensie, że aż było czuć w nosie taki eee.. no takie uczucie, ni to pieczenie,
Jak drożdże przepracują cały pokarm, zakwas zaczyna zmieniać zapach na właśnie taki bardziej intensywny i winny.
Jest jeden kanał gdzie gościu robi różnie "eksperymenty".
Zobacz sobie Foodgeek.
A co do eksperymentów, na nie jeszcze przyjdzie pora haha (ale jak już przyjdzie, to hohoo, nie będzie zmiłuj XD) póki co muszę podstawy jakoś ogarnąć. A zaczynam z samego dna, bo raczej nie piekłem nic w moim życiu, poza może mrożoną picką, czy jakimiś takimi banałami. Nawet za dużo nie gotowałem, chociaż to już trochę inna
Sprawdzę sobię, dzięki! ( ͡~ ͜ʖ ͡°)