Wpis z mikrobloga

#dziennikketozy - dzień dziewiąty

dziś sobota wiec spałem sobie dość długo, po obudzeniu 4 jajka sadzone na maśle klarowanym z podsmażona szynka szwarcwaldzka

potem w sumie sporo orzechów włoskich i na wieczór ketopizza z przepisu @chixi ( ͡° ͜ʖ ͡°) zjedzona z różowym paskiem

dzisiejsze makro: B: 90, T: 146, W: 37

#gotujzwykopem #keto

Pobierz g.....t - #dziennikketozy - dzień dziewiąty 

dziś sobota wiec spałem sobie dość dług...
źródło: comment_1605984811JG6ev2CoWVVvAOoQ2lGvIQ.jpg
  • 12
@glasn0st masz tak o jakieś 10 za dużo węgli na jego. To co prawda niecałe 4% ale może mieć znaczenie. Specjalistą nie jestem, ale typowa regolka mówi T: 70 B: 20 T; <10
@JarekNoooTego: i co zmieni te 5 czy 10g więcej? Pójdzie chłopak na jakis dynamiczniejszy spacer i sie wyrówna. Nie rozumiem trochę tego gnania do jak najniższych wartości węgli w diecie pod chudnięcie (co innego jak ktoś używa ketozy do leczenia)
@Matthei: taką że go z tej ketozy wyrzuci i zakłóci proces adaptacji, weź poczytaj sobie bo wiedza dlaczego okres adaptacji jest istotny i czemu wymagany jest na nim pewny rygor jest ogólnodostępna i dobrze wytłumaczona. Jesli nie zależy mu strikte na ketozie to faktycznie, niech je po prostu lchf
@Matthei: Nie, to nie ja tak uważam, nie będę cię tutaj edukował ani kłócił się z Twoimi opiniami bo średnio mnie one obchodzą. Osobą w trakcie adaptacji polecane jest trzymanie ok 20g węgli przez okres adaptacji i taki jest fakt.