Wpis z mikrobloga

@Gaku745: Śmieszny obrazek nie powiem. Ale centryści zazwyczaj są przeciwko zabijaniu w ogóle i takie spłycanie centryzmu i poglądu że możemy się nie zgadzać ale żyjemy razem ma na celu tylko i wyłącznie podbudowania swojego ego moim zdaniem
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: W sumie są kanały które to fajnie opisują, np. NonCompete albo Re-Education.

Jeśli cię to ciekawi możesz pooglądać sobie.

A co do plemienia wioski, to wodzowie często byli wybierani demokratycznie na zgromadzeniach wiecowych.

Co do wojny, to jesteśmy bogatsi o te doświadczenia, dlatego współcześni anarchiści tak bardzo kładą nacisk na pomoc wzajemną i pacyfizm, ale też i na samoobronę.
G.....5 - @Niebadzlosiem: W sumie są kanały które to fajnie opisują, np. NonCompete a...
  • Odpowiedz
@Gaku745: Nie no ogólnie to Hipisowskie komuny to najlepsze co uznałbym za działający Anarchizm.
Z wieloma rzeczami z filmu się nie zgadzam, częściowo ma racje mimo wszystko Libertarianizm z minimalnym udziałem państwa lepiej by to działało. Dla mnie zamaiast demokracje może być dyktator z nieograniczoną władzą któremu doradza mądra rada doradców. Tylko jeden myk którego spełnić się nie da to musieliby być bardzo mądrzy ludzie, wykształceni w każdej dziedzinie i
  • Odpowiedz
@Gaku745: Ten obrazek jest dosyć głupi. Centryście nie są w każdym temacie po środku. Wręcz przeciwnie. Zazwyczaj mają konkretne ale niewpasowane w żadną istniejącą ramę poglądy. Prawica lewica- te pojęcia się zmieniały z upływem czasu a centryści(tacy jak ja nie wstydzę się) dostrzegają elementy sensowne po obu stronach. Zresztą PO to centrum w PL. Niestety centrum to w polityce często brak ideologii - byle się nachapać. Czyli PSL i PO.
  • Odpowiedz