Aktywne Wpisy

SilesianPill +250
Zabawne, że piszą o historycznie niskim poziomie urodzeń w USA (1,7), podczas gdy u nas jest 1,1 XD
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka
źródło: temp_file3775337719344261310
Pobierz
OwyBEB +22
Przypał na wykopie, był koniec roku 2019, będąc singlem 35+, dość mocno wojowałem na tinderze, a że mam w miarę ładną buźkę, to przychodziło mi to dość łatwo.
Pod koniec roku poznałem pewną fanatyczkę fitnessu, 22 lata, parę spotkań i trochę się wkręciłem, ale nie traktowałem tego jako coś poważnego. W międzyczasie poznałem też studentkę, która chyba też miała 22 lata i tak się stało że spotykałem się z obiema na raz.
Pod koniec roku poznałem pewną fanatyczkę fitnessu, 22 lata, parę spotkań i trochę się wkręciłem, ale nie traktowałem tego jako coś poważnego. W międzyczasie poznałem też studentkę, która chyba też miała 22 lata i tak się stało że spotykałem się z obiema na raz.
źródło: temp_file1596799319579858404
Pobierz

Czy jest jakaś super świetna metoda na gotowanie jajek czy może jakieś urządzenie ?
Moja ulubiona, idealna, wymarzona konsystencja jajka to ta z rysunku, podpisana jako 6 min.
Jak to robię.
1. Wyciągam jajka z lodówki
2. Wyciągam garnek, zalewam wodą i dodaje soli.
3. Czekam aż woda zacznie wrzeć
4. Wrzucam jajka
5. Od momentu wrzucenia jajek czekam 6 min i 20 s
6. Po czasie, ściągam jajka z gazu, wylewam wodę do zlewu i zalewam wodą z kranu, żeby jajka się ostudziły.
No i takim sposobem raz na jakieś 3 gotowania wychodzą takie jajka, bo jak nie to albo wyjdą już na twardo, że nic się nie leje albo z drugiej strony, że żółtko się leje jak budyń.
To trzeba mieć skila czy farta, żeby zawsze mieć na śniadanie takie jajko w kieliszku jakie się lubi ?
źródło: comment_1605859846HLn4wp96DLIgag55vivsTu.jpg
PobierzU mnie tak się działo z 90 %.
Ja zawsze rzucam jajka do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję do zagotowania.
Potem szybki przelew zimną i wychodzą mniej więcej takie jak trzeba.
@kodecss: to fajnie, ale ja trzymam 6 min i 0 s ( ͡° ͜ʖ ͡°). No i po gotowaniu wg zadanego sobie czasu musisz włożyć je do zimnej wody jak najszybciej.
minutnik do gootwania jajek
Na aliexpress taniej, nawet bywa w marketach jak kaufland np.
Trzymasz tam gdzie jajka dla najlepszego efektu, i wkładasz razem z jajkami do wody, kiedy się gotuje, zmienia kolor na biały a środek zostaje pomarańczowy, i po nim widzisz jakie są jajka w środku.
@Mosimir: Nigdy mi jajko nie pękło.
@qqqruqq: ja jak robiłem 6 min to wychodziła raczej tego 4 ze zdjęcia.
-jajka z lodówki wkładam do garnka z zimna woda
-czekam aż zacznie się gotować
-od momentu gdy widzę bulgoczącą wodę czekam 2 minuty (jak duże jajka to jeszcze 30 sekund)
- ściągam z kuchenki zalewam zimna wodą
Czemu solisz wodę do czegoś co ma skorupkę, co to ma na celu?