Aktywne Wpisy

beconase +44
#kpo serio?
źródło: Screenshot 2025-08-08 013715
Pobierz
Czy byliście kiedyś na weselu? Jak to wspominacie?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Screenshot 2025-08-08 013715
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@Anubis94:
Polecam uczyć się algorytmów i struktur danych poprzez praktyke.
Osobiście polecam to https://yangshun.github.io/tech-interview-handbook/best-practice-questions/, przerób sobie easy/medium i powinno być git(leetcode. Masz mozliwosc wyboru konkretnych tematow). Jak cie wciagnie takie rozwiązywanie zadań to jest cała odnoga nazywająca się competitive programming - do tego też są źródła :)
Z książek to skiena lub
Zastanawiałem się właśnie, na ile te zadanka mogą być przydatne pod tym względem. Trochę kiedyś porobiłem, muszę wrócić do tego.
Dosłownie pomyślałem o takim podejściu w momencie, gdy dostałem powiadomienie. Ale ten podlinkowany Git wygląda bardzo zacnie jako ,,punkt zaczepienia".
- "Designing Data-Intensive Applications: The Big Ideas Behind Reliable, Scalable, and Maintainable Systems" - nie jest to związane z Javą, ale bardzo przydatne na szeroko pojętym back-endzie, od działania baz danych, po rozproszone transakcje i patterny używane przez Facebooka/Twittera i inne systemy przetwarzające dużą ilość danych.
- "Java Concurrency in Practice" - w zasadzie wszystko o wielowątkowości w Javie, książka już dosyć stara ale