Aktywne Wpisy
ArtBB +175
źródło: 1000015411
Pobierz
OptiFinance +122
Jak wpis @Aeciatko tyle osób zainteresował, to ja wrzucę swoje 3 grosze będąc posiadaczem identycznego przybytku już 2 lata ale z perspektywy zakończenia budowy oraz użytkowania ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie i tak miałem to w planach
Podpisałem umowę 03.05.2021, dom postawili 15.11.2021, wprowadzenie było 01.04.2022, czyli 11 miesięcy od decyzji o budowie, po pełne zamieszkanie (wszystkie meble, kuchnia, sprzęty, ułożone rzeczy w szafkach). To tak w ekspresie. Kupowałem dom
Podpisałem umowę 03.05.2021, dom postawili 15.11.2021, wprowadzenie było 01.04.2022, czyli 11 miesięcy od decyzji o budowie, po pełne zamieszkanie (wszystkie meble, kuchnia, sprzęty, ułożone rzeczy w szafkach). To tak w ekspresie. Kupowałem dom
źródło: IMG_20241121_081307
Pobierz

Jest to z grubsza powieść detektywistyczna, gdzie jednakże po odkryciu winnego nasz bohater przechodzi do planowania i realizacji zemsty w imieniu ofiar i ich bliskich często pozwalając im na udział w całej akcji. Moriarty nie jest tu przedstawiany jako czystej krwi złoczyńca, ale raczej jako osoba o spaczonym jak na ogólne standardy poczuciu sprawiedliwości. Ukazany jest jako geniusz rozkoszujący się w planowaniu zbrodni idealnych celem pomocy ludziom zrozpaczonym, dla których widok agonii zabójcy ich ukochanych jest rzeczą bezcenną.
Oprócz Profesora Moriarty'ego dość ważną rolę odgrywają jego bracia, a także były żołnierz oraz uliczny złodziejaszek będący jego pomocnikami. Jak do tej pory nie wydaje mi się, aby byli oni równorzędnymi bohaterami, a jedynie narzędziami w jego rękach. Niemniej wraz z mającym nastąpić w kolejnych odcinkach pojawieniem się Sherlocka i Wattsona mam nadzieję na rozbudowany wątek relacji międzyludzkich, ukazanie odmiennych perspektyw i krytykę podejścia Moriarty'ego.
Jak na ten moment wydaje mi się to pozycja, którą warto chociażby liznąć, bo na nadmiar anime detektywistycznych w tym sezonie narzekać nie można. opening na yt
#anime #animedyskusja #sherlock