Aktywne Wpisy
mirko_anonim +25
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Popierasz taką jazdę?
- Tak 56.9% (597)
- Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 43.1% (452)
matluck +912
ppróbuje setny raz i #!$%@? z tego
#gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
Ja robię tak, wrzucam do zimnej wody, gotuje minutę, wyłączam gaz i zostawiam jajko na 10 min. Żółtko jest miękkie ale nie płynne.
inny czas jest jeśli wkładasz jajka do zimnej wody, a inny gdy moczysz je we wrzątku
równie inny czas będzie w zależności od wielkości jajka S, M, czy L ¯\_(ツ)_/¯
wrzucenie jajka z lodówki od razu do wrzątka może spowodować straszliwe konsekwencje!
@propsik25 ja ostatnio gotowalem pół godziny i nadal było twarde
Ja np. jajka spoza lodówki wsadzam w zimną wodę (wody tyle aby przykryła jajka) i na średnim palniku gotuję przez minutę (jeśli jajko średniej wielkości, jeśli większe to dodaję 10s, jeśli mniejsze to odejmuję 10s) od momentu wrzenia. Następnie wylewam wodę i wlewam zimną aby schłodzić (aby nie doszło żółtko). Warto po chwili znów zmienić wodę na zimną.