Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Auto przygotowane do zimy ( ͡ ͜ʖ ͡)
Wykonane prace: korekta lakieru, nowy fusso niby 12-miesięczny, a po pierwszym myciu po dwóch tygodniach carpro -reload. Chciałbym aby wosk wytrzymał do wiosny, jednak dość dużo jeżdżę a auto stoi pod chmurką, więc będę wspomagał się różnymi QD.
#motoryzacja #detailing #cardetailing #ford
kierowcakumbajna - Auto przygotowane do zimy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) 
Wykonane prace: korekta la...

źródło: comment_1605696320lHAmPt5OziTyvXKiEVaekd.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Wiskoler_double: o ceramice myślałem, jednak przed nałożeniem chce zrobić 3-etapową korektę a nie szybki one step, chce też zrobić kilka zaprawek na zarysowaniach, więc ceramika (najpewniej od Aqua) wpadnie na wiosnę

@mario1979: ( ) dokładnie. Ale do pracy dojeżdżam poza miastem więc ma trochę gorzej niż większość aut
@Sheppard28: nie chce mi się bawić z powłokami typu Lite, wolę wjechać od
  • Odpowiedz
  • 0
@damian_co_dalej: uuu to lipa. Mówisz o tej pełnej powłoce, nie o aqua one? Lakier był dobrze przygotowany? Może samo odetkanie kwaśnym szamponem by pomogło? Ja będę robił wszystko zgodnie ze sztuką, mycie co 2-3 tygodnie, neutralna piana, kwaśny szampon co 3 mycia a tak to neutralny, tylko mycie pod domem i podbijanie qd i zobaczę ile mi wytrzyma
  • Odpowiedz
@kierowcakumbajna: auto było nowe z salonu, umyte porządnie przed deironem i tar & glue, w dwóch miejscach lekka korekta bo były małe zarysowania, na to wszystko aqua 9h, co 1-2 miesiące mycie kwaśnym szamponem, a tak to na bezdotyku - po pół roku wjechało fusso bo doły już nie kropelkowały.

Nie oznacza to, że powłoka zniknęła, tylko przestała odpychać wodę tak, jakbym chciał, nałożyłbym boostera od nich i byłoby nadal
  • Odpowiedz
  • 0
@damian_co_dalej: dokładnie, też chwalą ten booster ale trzeba na spokojnie obserwować bo może to marketing. W takim wypadku nie mam teraz żadnej powłoki na oku, bo liczyłem na tą aqua bo zbiera dobre opinie. No nic, do wiosny może coś mnie przekona, dzięki za info
  • Odpowiedz