Auto przygotowane do zimy (⌐͡■͜ʖ͡■) Wykonane prace: korekta lakieru, nowy fusso niby 12-miesięczny, a po pierwszym myciu po dwóch tygodniach carpro -reload. Chciałbym aby wosk wytrzymał do wiosny, jednak dość dużo jeżdżę a auto stoi pod chmurką, więc będę wspomagał się różnymi QD. #motoryzacja #detailing #cardetailing #ford
@Wiskoler_double: o ceramice myślałem, jednak przed nałożeniem chce zrobić 3-etapową korektę a nie szybki one step, chce też zrobić kilka zaprawek na zarysowaniach, więc ceramika (najpewniej od Aqua) wpadnie na wiosnę
@mario1979: (✌゚∀゚)☞ dokładnie. Ale do pracy dojeżdżam poza miastem więc ma trochę gorzej niż większość aut @Sheppard28: nie chce mi się bawić z powłokami typu Lite, wolę wjechać od
@kierowcakumbajna: @Wiskoler_double: i tak ceramike co pół roku trzeba podbijać jakimś reloadem więc w sumie jeden c--j czy nałoże wosk czy ceramike, moja Aqua umarła jakoś po 6-7 miesiącach...
@damian_co_dalej: uuu to lipa. Mówisz o tej pełnej powłoce, nie o aqua one? Lakier był dobrze przygotowany? Może samo odetkanie kwaśnym szamponem by pomogło? Ja będę robił wszystko zgodnie ze sztuką, mycie co 2-3 tygodnie, neutralna piana, kwaśny szampon co 3 mycia a tak to neutralny, tylko mycie pod domem i podbijanie qd i zobaczę ile mi wytrzyma
@kierowcakumbajna: auto było nowe z salonu, umyte porządnie przed deironem i tar & glue, w dwóch miejscach lekka korekta bo były małe zarysowania, na to wszystko aqua 9h, co 1-2 miesiące mycie kwaśnym szamponem, a tak to na bezdotyku - po pół roku wjechało fusso bo doły już nie kropelkowały.
Nie oznacza to, że powłoka zniknęła, tylko przestała odpychać wodę tak, jakbym chciał, nałożyłbym boostera od nich i byłoby nadal
@damian_co_dalej: dokładnie, też chwalą ten booster ale trzeba na spokojnie obserwować bo może to marketing. W takim wypadku nie mam teraz żadnej powłoki na oku, bo liczyłem na tą aqua bo zbiera dobre opinie. No nic, do wiosny może coś mnie przekona, dzięki za info
Wykonane prace: korekta lakieru, nowy fusso niby 12-miesięczny, a po pierwszym myciu po dwóch tygodniach carpro -reload. Chciałbym aby wosk wytrzymał do wiosny, jednak dość dużo jeżdżę a auto stoi pod chmurką, więc będę wspomagał się różnymi QD.
#motoryzacja #detailing #cardetailing #ford
źródło: comment_1605696320lHAmPt5OziTyvXKiEVaekd.jpg
Pobierz@mario1979: (✌ ゚ ∀ ゚)☞ dokładnie. Ale do pracy dojeżdżam poza miastem więc ma trochę gorzej niż większość aut
@Sheppard28: nie chce mi się bawić z powłokami typu Lite, wolę wjechać od
Nie oznacza to, że powłoka zniknęła, tylko przestała odpychać wodę tak, jakbym chciał, nałożyłbym boostera od nich i byłoby nadal