Wpis z mikrobloga

@BobMarlej: piękna propaganda, ale to inne czynniki były ważniejsze, a na tą płonicę nigdy nie było masowych skutecznych szczepień, polecam zapoznać się z argumentami
http://szczepienie.blogspot.com/2017/02/jak-choroby-zakazne-zmieniaja-wyglad-i.html - sprawdź, zweryfikuj proszę bo są podane źródła i oczywiście są sytuacje gdy szczepienia miały znaczenie, ale takie generalizowanie nie jest uprawnione.
#ciekawostki #medycyna #bekazantyszczepionkowcow #genealogia #gruparatowaniapoziomu
Szczepienie - @BobMarlej: piękna propaganda, ale to inne czynniki były ważniejsze, a ...

źródło: comment_1605657320K4sOCQKNxCBYgEnrpR7J7n.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Swoją drogą to co Ty robisz z tą dyskusją to pięknie pokazana zasada nieżyczliwości w dyskusji - na żadne trudne pytanie nie odpowiadasz, jak wygodne uciekasz do ogólników, zmiany tematu itd. etc.

@Szczepienie: Bardziej konkretnie się nie da: podaj źródło, które chcesz omówić i je omówimy.
To Ty rozmywasz tę dyskusję. Popatrz na objętość wypowiedzi. Wrzucasz uwagi o przedszkolankach i mostach, nie potrafisz podać żadnego linku poza linkiem do blogu.
  • Odpowiedz
@Polanin: ad 3. no dobra konkretne badanko pierwsze z brzegu bo nowe https://www.mdpi.com/1660-4601/17/22/8674
to sobie omówmy to źródło, ale wolałbym jakbyś jednak odpowiedział na zadane pytania, bo omawianie badanek to ja doskonale wiem że każde badanie które się nie spodoba można "obalić" i "debunkować" na setki sposobów, czasem słusznie a czasem nie, a bo inne badania powiedziały inaczej więc... itd. tego typu badań sporo na blogach do jakich linkowałem i
  • Odpowiedz
bo omawianie badanek to ja doskonale wiem że każde badanie które sie nie spodoba można "obalić" i "debunkować" na setki sposobów, czasem słusznie a czasem nie, a bo inne badania powiedziały

@Szczepienie: No i chyba dokładnie na tym to polega. Spróbuję na to zerknąć jutro.
  • Odpowiedz
@Szczepienie: Uwagi do artykułu.

Remarkably, zero of the 561 unvaccinated patients in the study had attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) compared to 0.063% of the (partially and fully) vaccinated.

0,036% z 2763 to 1,74. Nie wiem jak wyszło im 1,74 osoby. Do tego jeśli taki był odsetek a ADHD (można dyskutować o samym ADHD) to 0,063% z 561 daje 0,35. Czyli wszystko się zgadza, a nawet w grupie niezaszczepionej odsetek chorych
  • Odpowiedz
Będą go rzadziej odwiedzały i rzadziej będą miały diagnozowane choroby. Zjawisko powszechnie znane. Rodzice przeciwni szczepieniom potrafią siedzieć z dzieckiem w domu

@Polanin: czyli te nieszczepione dzieci są tak samo chore tylko po prostu nie chodzą z nimi do lekarzy, a też mają astme, alergie, anemie, zapalenia zatok, ucha, adhd, ASD i też pewnie umierają na sepsy tylko robią to w domu, a nie u lekarzy stąd brak ich w
Szczepienie - > Będą go rzadziej odwiedzały i rzadziej będą miały diagnozowane chorob...

źródło: comment_16061455541Uyo2VPE0xrElzMvS4bM7m.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
czyli te nieszczepione dzieci są tak samo chore tylko po prostu nie chodzą z nimi do lekarzy

@Szczepienie: No przecież masz to wprost w statystykach. Ten RIOV (nota bene to ten termin występuje tylko w tym artykule) dla zaszczepionych jest o 34% wyższy dla wizyt ze zdrowymi dziećmi i np. o 800% wyższy dla gorączki. Przecież to widać jak na dłoni. To nie jest prawidłowo przeprowadzone badanie, bo są wzięte
  • Odpowiedz
nie wiadomo bo nie prowadzi się takich statystyk i nie wiemy ile dzieci umarło w ciągu 4 tygodni od szczepień". Oczywistym jest, że takie statystyki istnieją, więc nie rozumiem co to ma wnosić do dyskusji, więc skupię się na twardych danych.

@Polanin:
Aha czyli istnieją?
To je przytocz - liczba zgonów po szczepieniach z ostatnich 10 czy 20
  • Odpowiedz