Wpis z mikrobloga

Ale mnie to irytuje, że otomoto wymaga wpisywania vinu przez sprzedającego, ale janusze i tak wpisują xxxxxxxxx i mają w------e. I otomoto z resztą też ma w------e, bo można zgłaszać takie oferty do woli, a one dalej wiszą. Chyba pracują tam ci sami moderatorzy, co na wykopie.

#otomoto #samochody #motoryzacja #gorzkiezale
lysyzlombardu - Ale mnie to irytuje, że otomoto wymaga wpisywania vinu przez sprzedaj...

źródło: comment_1605609395La0zRJr5tVn3htYQ7Rvpf9.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lysyzlombardu Olx też chyba przejęło modów od białka, w ogłoszeniach prywatnych w c--j handlarzyn, właściwie ciężko w tym momencie przeglądać oferty a te całe filtry można by było ograniczyć tylko do marki i ceny. Zna ktoś jakiej grupki na FB lub miejsca w sieci gdzie ludzie demaskują handlarskie miny?
  • Odpowiedz
@lysyzlombardu mnie też jasny piorun strzela, szukam właśnie samochodu i to co się dzieje na otomoto z VIN to jakies cholerne eldorado.

Połowa ogłoszen to vin 11111111111...
Mniejsza część to vin od innych pojazdów.

Również pisze wiele wiadomości z prośbą o VIN i często słyszę ze proszę przyjechać to wszystko Panu
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: Dzban to Cie robil - to po pierwsze.

Po drugie po samym VINie przbiegu nie sprawdzisz (w miazdzacej wiekszsci przypadkow dla wiekszosci ludzi i aut)
Ja sobie cos tam moze posprawdzam jako handlarz z jako-takimi dojsciami. Ale miazdzaca wiekszosc ludzi moze cos najwyzej wklepac taki VIN w google albo kupic raport z autodna , ktory w wiekszosci jest gowno wart. Nie zebym mial cos przeciwko wklepywaniu vinu w google.
  • Odpowiedz
@RedBaron: Nie mam pojecia.

Czesc to boty na pewno, ale i tak spora czesc to jakies wały. Nie wiem jak sprzedajemy.pl ale OtoMoto i OLX z wyswietleniami leci w wuja mocno.
  • Odpowiedz
Po drugie po samym VINie przbiegu nie sprawdzisz (w miazdzacej wiekszsci przypadkow dla wiekszosci ludzi i aut)

@bigger: no w twoim przypadku to nie jak sprowadzasz walnięte złomy z zachodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Anoniemamowy: Dokladnie. Czyli musimy miec te 3 rzeczy a nie tylko vin. I to tylko pomaga w przypadku aut juz zarejestrowanych albo raczej dawno zarejestrowanych. Miazdzaca wiekszosc aut od handlarzy to sprowadzance z Rzeszy/Francji albo swiezo zarejestrowane z tych krajow.
Rozkodujesz sobie VIN i elo.
  • Odpowiedz