Wpis z mikrobloga

Cześć, 2 dni temu dodałem tu pytanie o sprzęt i zamówienie go z Aliexpress. Prowadzę intensywny research i im więcej wiem tym de facto wiem mniej i bardziej głupieje, dlatego proszę was o poradę, jaki sprzęt wybrać. Dla poglądu i ułatwienia powiem, że zamieniłem analogi na Vape Pen 22 i byłem zadowolony ze sprzętu, lecz bateria padła. Poniżej moje typy i generalne plusy i minusy:

1. Vaporesso GEN S Kit
Plusy:
-duża pojemność baterii
-jakość w stosunku do ceny (174zł za kit z Ali z kuponem, w tym już przesyłka z magazynu)
-510 - na przyszłość przesiadka na RTA
-elektronika i wykonanie
Minusy:
-rozmiar
-gwarancja kupując z ali

2. Aegis solo + Cerberus
Plusy:
-rozmiar, wytrzymałość i wykonanie
-do cerberusa wchodzi wiele grzałek innych producentów
-510 - jak w GENie
Minusy:
-cena w PL, nie mam zamiaru zamawiać z chin, jedynie liquider ma dla mnie zadowalającą (205zł), lecz brak sklepu w województwie, nawet z 1 akusem wychodzi drożej niż GEN z 2 :/

3. Drag X
Plusy:
-rozmiar i wykonanie
-30euro na cigabuy EU Express, więc najtańszy w zestawieniu
Minusy:
-brak 510, a podobno na adapterach nie daje rady
-czytałem opinie, że przekłamuje na mocy
-mój brak zaufania do podów

Wariant opcjonalny - kolejny Vape Pen 22 :D

Z góry dzięki za pomoc. Chętnie przyjmę też propozycje zestawów :D Jak ktoś ma nówki sztuki na sprzedaż niech śmiało pisze pw. Pozdrawiam wszystkich :D
#epapierosy #vape #epapieros
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToakreG
miałem solo, draga teraz mam vaporesso tylko nie w kicie. Na górę mam profile unity rta I według mnie jest to najlepsze co do tej pory miałem, więc ja bym wziął vaporesso i w przyszłości zamienił atomizer na coś na własne grzałki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ToakreG: przerobiłam sporo sprzętów, aegis to naprawdę trwały wybór który posłuży na dłuugo więc warto w niego zainwestować.

Drag jako drag jest świetny ale powyższego sprzętu trzymaj się daleko jak ognia, okropny bubel im wyszedł i moim znajomym pada jak muchy gdy sie stary z packą zamachnie, ogólnie guzik się psuje, wszystko cieknie no i sprzęt baardzo nieudany

Co do vaporesso to z tym konkretnym sprzętem nie mialam okazji się
  • Odpowiedz
@Ariul @sinnergangs i to znalazłem na innych forach, tu było dużo poleceń, a w rezultacie wszystko się pokrywa...
@xiaomi_lepsiejsze właśnie na to rta będę polować( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szukałem czegoś poręcznego, może troszkę większego od Vape Pena a w rezultacie chyba padnie na taką kobyłę, bo aż szkoda nie brać takiego sprzętu w takiej cenie.
  • Odpowiedz
Jeszcze tu spytam, bo zielony w tym jestem, obniżając waty zmniejszę chmurę? Przyznam, że nie lubię robić w domu siekiery :D
  • Odpowiedz
@DzikiChleb: no to się domyślam, bo w rezultacie energia dostarczana na grzałkę jest mniejsza. Tylko jak znoszą to grzałki i czy podając zaniżoną moc będą się wystarczająco nagrzewać?
  • Odpowiedz
@ToakreG: Może vinci x?Na ali okolice 100zł kosztuje.Akumulatory wymienne, więc możesz kupić dwie sztuki i szybko podmienić jak jeden się wyczerpie.Można korzystać z gotowych grzałek lub kupić zestaw na ali do odbudowy która jest banalnie prosta https://a.aliexpress.com/_m0l6mB7 i tania(wychodzi okolice 2zł za jedną grzałkę).Ma fajne wymiary więc zmieścisz go do kieszeni w bluzie itp.Targanie kloca na dwa akusy z dużym rta jest wg. mnie nieporęczne.Kilka lat już vapuje i też
  • Odpowiedz
@dzejkuo: Jakoś ten sprzęt i grzałki do mnie nie trafiają :/ W takim wypadku chyba wolę aegisa, jest bardziej poręczny. Wie ktoś czy znajdę go gdzieś w stolicy za mniej niż 250zł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz