Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lisaros: ja się od lat zabieram za S2, niby ciągle już prawie odpalam, ale ostatnio grałem w SC1, a teraz jako że było promo na steam to kupiłem sobie MajestyHD i SC2 spadł na koniec kolejki, tak samo jak BardsTale :D
  • Odpowiedz
@Lisaros:

Zacznę od tego, że poziom brutal, na którym przechodziłem grę, jest imo bardzo dobrze wyważony

To chyba jesteś specem od tej gierki, bo umiesz dosyć bardzo szybko micrować jak i macrować ( ͡°
  • Odpowiedz
Tutaj jest ukryty achivment, bo trzeba im całą bazę wybić co jest dużo fajniejsze niż przejmowanie beczek.

@GeneralX: a wybiłem, wybiłem im tę bazę ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tutaj najlepiej na początku robić mass dark templarów ustawiając je w mury i ma się kila minut spokoju, bo oni się nie przebiją. Później wpadają obserwatorzy ale w tym momencie trzeba mieć na to brygadę lotniczą od szybkiego
  • Odpowiedz
@Lisaros:

Nie wpadłem na to, na brutalu od razu się wycofałem i szło mi naprawdę dobrze aż do ostatnich ataków.

Bo to jest de facto najtrudniejsza/ 2 najtrudniejsza misja kampanii w wol. Ostatnie ataki są już bardzo ciężkie, bo pojawiają się te mega jednostki złych? Już za bardzo nie pamiętam, ale taktyka z murem jest o tyle dobra, że jak umie się szybko micrować i macrować to można daleko zalecieć.
  • Odpowiedz
@Lisaros:

Ja do dzisiaj mam problem z misją Supernova, chyba dopiero za 6 razem ją przeszedłem. Z kolei te, które Tobie sprawiały problem uważam za całkiem łatwe.
W Welcome to the jungle koncentrowałem się na zniszczeniu Protosów zamiast zbierania gazu. Podobnie w The dig - użyłem lasera żeby zniszczyć bazy wroga. Safe haven? Vikingi tak szybko, że zergowie nie zainfekowali żadnej osady. Tylko ostatnia misja była dla mnie bardzo trudna
  • Odpowiedz
@Lisaros: Może trochę nie na temat: nie byłoby Ci łatwiej założyć np stronę na Wordpressie lub innym CMSie i tam publikować wpisy, do których linkowałbyś na wykopie? Mikroblog jest niezły dla krótkich wpisów, natomiast nie pozwala dobrze formatować pisanego tekstu (nagłówki, obrazki), poza tym nawigacja po Twoich starszych wpisach jest tu nieco problematyczna. Szkoda moim zdaniem, żeby te treści ginęły w odmętach mikro (zwłaszcza, że piszesz wyczerpująco i systematycznie). Wiem,
  • Odpowiedz
@Darnath: mam swoje wszystkie teksty zachowane u siebie i nie wykluczam, że kiedyś tak zrobię, ale niewątpliwym plusem mirko jest to, że jestem blisko czytelników i wciąż mogę dotrzeć do nowych. Z formatowaniem będę musiał coś w końcu zrobić faktycznie, bo telegraph nie do końca zdaje egzamin, nie ma tam opcji wyjustowania tekstu, oh well.

@GeneralX ograłem, mam wszystkie acziwy z wyjątkiem właśnie odblokowania ulepszeń ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Lisaros: Jasne (choć moim zdaniem jedno drugiego nie wyklucza, możesz mieć własne repozytorium tekstów i kontakt z czytelnikami na mirko). Przy okazji, justowanie pogarsza czytelność tworząc nieregularną przestrzeń między wyrazami. Świetnie się sprawdza w publikacjach, gdzie możesz jednocześnie dzielić wyrazy (np. dokumenty docx, doc). W HTML justowanie to zło, zwłaszcza, że teksty muszą być responsywne i nie masz kontroli nad tym jak ta przestrzeń się układa.
  • Odpowiedz