Wpis z mikrobloga

@Gaku745: może chodzi o to, że na mikroblogu posty często mają więcej niż dwa zdania? Jeśli ktoś jest idiotą niepotrafiącym skupić uwagi na dłużej niż kilka sekund, to pozostaje mu główna, gdzie wystarczy przeczytać tytuł i już można się zesrać w komentarzach.
  • Odpowiedz
@Gaku745:
a) na głównej jest dużo więcej ludzi, więc i więcej patoli;
b) ogólnie system szybkiej gratyfikacji plusy/minusy oraz wykopy/zakopy, bez odpowiedniej moderacji, zawsze prowadzi to promocji prostactwa, chamstwa i chłopskiego rozumu. Mikroblog też ma z tym problem, ale z powodu braku minusów - odpowiednio mniejszy;
c) prawaccy propogandyści od zawsze skupiali się na głównej, bo jest więcej ludzi i łatwiej manipulować w grupie plusami/minusami;
d) powyższe powodują, że ludzie
  • Odpowiedz
zwłaszcza jeśli wiesz jakie tagi obserwować?

@Gaku745: To się nazywa echo chamber i information buble a nie zachowanie kultury wypowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cyfenotryna: tak, jak najbardziej. Tak samo jak wybieranie sobie części tagów i blokowanie innych. Ja wiem, że dyskusja z debilami jest beznadziejna i skazana na porażkę ale zamknięcie się w swojej bańce też nie pomaga.
@Formbi: wiesz, czuby masz wszędzie na to nie ma lekarstwa.
  • Odpowiedz
każdy inteligentny człowiek nie bedzie tracił czasu na dyskusję z osobami pozytywnie wypowiadającymi się o antifie, socjalizmie czy komunizmie.

@Nivele: Niby dlaczego?

tylko widząc głupotę dają minusa

No mi to dają minusy za wszystko w sumie, pewnie za avek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gaku745: Główna to zawsze był ściek pełen populizmów i silenia się na ironiczny humor dla kucy z polibudy. Czego to się nie robi, dla plusików na poważnym forum ze śmiesznymi obrazkami. Dla własnego zdrowia psychicznego zalecam ograniczać.
  • Odpowiedz
Może dlatego, że jak się zawołacie na mikroblogu to robicie to co ten pies na zdjęciu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Carlit0: Zauważ, że ja nigdy nikogo nie wołam na mikroblogu. Jestem wolny strzelczyk.

A prawdziwe życie jest na wykopalisku i głównej.

Życie w chlewie.
  • Odpowiedz