Wpis z mikrobloga

@Aryo: będzie tak:

A) anulujesz zamowienie, dostaniesz kasę do tygodnia
B) uprzesz się żeby wysłał, chińczyk wstawi fejkowy nr śledzenia więc będziesz czekać do końca ochrony na dispute, kasę odzyskasz za 60dni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
C) moze wyśle
  • Odpowiedz
@godoto: trudno. Promocje pokończyły się już więc zmarnował mój czas i szansę na kupno u innego sprzedawcy. Będę grał na czas a jak nie dotrze to mu wystawię negatywa i uzyskam zwrot za towar

nie lubię być tak oszukiwany a zamrożenie pieniędzy na jakiś czas mnie nie martwi. Ustawię do od tylko przypomnienie przed końcem okresu ochronnego żeby nie zapomnieć rozwiązać sprawę poprzez ochronę AliExpress

Raczej spodziewam się że towar
  • Odpowiedz
@godoto: po prostu przy każdej takiej sytuacji odpalasz czat, najpierw piszesz z botem ale po 2-3 kliknięciach wybierasz opcje czatu z agentem - opisujesz sytuację, że sprzedawca to oszust, dajesz screena maila, piszesz że jest ci bardzo przykro z tego powodu bo to miał być prezent dla żony albo dziecka i oni sami się do niego odzywają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W 99% przypadków Chinol cię
  • Odpowiedz
@tata_wariata: co za różnica. no i trudno. To sobie poczekam. Chińczyk dostanie negatywa. Jak ma w------e to trudno. Przecież życia i biznesu im to nie zniszczy, a ja jedynie dodam komentarz o faktycznym traktowaniu klienta. Życia im ułatwiać nie będę. Sam Januszem też nie jestem. Nie czatowalem na jakieś błędy cenowe to była normalna promocja zapowiedziana wiele dni przed 11.11
  • Odpowiedz
@JK91: przecież jeszcze nic nie zrobiłem XD negatywny będzie właśnie jak stanie się ta sytuacja co 10%. Kulturalnie z ludźmi piszę
  • Odpowiedz
@tata_wariata: czytaj wyżej. Będę walić spór i mam ustawione już przypomnienie żeby "przypadkiem" paczka nie przyszła w ogóle po czasie ochrony przez AliExpress. Masz mnie za debila? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Aryo: ale rozumiesz ze możesz wcale nie uzyskać tego co chcesz prze spor - ostatnio alix ma ciekawe podejście - min jak paczka ma status dotarła do kraju docelowego - uznają ze masz sobie ja sam odebrać - STATU INVALID - Payment reales - jak płacisz karta to możesz z bankiem dyskutować jeszcze
  • Odpowiedz
@tata_wariata: ale patrz jaki sklep, oni wysylaja rejestrowaną i nawet jak dotrze i nawet jak ktos odbierze inny niz on to i tak dostanie refund z automatu:) mialem nie raz bo to gnoje xD

@Aryo: luźno, masz śmieszy pretensjonalny ton wypowiedzi, coś na wzór "chce rozmawiać z Jackiem Ma" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz