#ac #pytanie #motoryzacja Niestety wyjeżdżając z parkingu w biurowcu nie zmieściłem się przy wyjeździe i uszkodziłem drzwi (dziura) i klamkę Mam ubezpieczenie w link4, czy wg Was ubezpieczyciel uzna takie roszczenie z tytułu Ac? Mial ktos moze podobny przypadek, ze uszkodził tylko aute z własnej winy? Na razie chce podjechać do blacharza i popytać ile za takie coś weźmie Dzięki za wskazówki
@aksal89: właśnie to jest problematyczne, w internecie nie mogłem znaleźć odp na pytanie co jak uszkodze auto sam sobie ;) czy nie jest to razaca niedbałośc... czytalem owu link4 i w sumie jest taki punkt, ale przecież nie wjechałem prosto w ścianę tylko otarłem bok...
@jed1: AC chroni Cię wtedy, kiedy uszkodzisz auto sam sobie ( ͡°͜ʖ͡°) O ile nie masz mini AC, tylko pełne AC, to szkoda powinna zostać uznana. Tu masz dokładniejsze info, jak otrzymać odszkodowanie z AC: https://ubea.pl/odszkodowanie/
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, mam pelne AC z udziałem własnym 500 zl na częściach zamiennych, ale amortyzacja 0% i kosztorys Na zgloszenie mam 7 dni
Na razie podjechałem do warsztatu w celu wyceny ile to będzie kosztowało Uszkodzenie to belka drzwi (wiec wymiana, bo naprawa wg blacharza to ryzyko odpadnięcia na przełomie kilku lat) + wymiana klamki w drugich drzwiach, dodatkoweg lakierowanie i drzwi lekko do podmalowania Zastanawiam się jakby to wycenił link4, ale pewnie
Niestety wyjeżdżając z parkingu w biurowcu nie zmieściłem się przy wyjeździe i uszkodziłem drzwi (dziura) i klamkę
Mam ubezpieczenie w link4, czy wg Was ubezpieczyciel uzna takie roszczenie z tytułu Ac? Mial ktos moze podobny przypadek, ze uszkodził tylko aute z własnej winy?
Na razie chce podjechać do blacharza i popytać ile za takie coś weźmie
Dzięki za wskazówki
@jed1: A czy nie od tego jest właśnie AC? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na zgloszenie mam 7 dni
Na razie podjechałem do warsztatu w celu wyceny ile to będzie kosztowało
Uszkodzenie to belka drzwi (wiec wymiana, bo naprawa wg blacharza to ryzyko odpadnięcia na przełomie kilku lat) + wymiana klamki w drugich drzwiach, dodatkoweg lakierowanie i drzwi lekko do podmalowania
Zastanawiam się jakby to wycenił link4, ale pewnie