Wpis z mikrobloga

Ludzie, którzy w tym wpisie myślą, że mój przegryw uzależniony jest tylko od braku posiadania partnerki są po prostu w grubym błędzie. Mój wzrost odbija swoje piętno w innych sferach życia. Z moim wzrostem większość ludzi, z którymi mam styczność, nie traktuje mnie poważnie. I nie jest to wcale moja obsesja, doskonale widzę jak ci sami ludzie zachowują się w towarzystwie również przypadkowych osób, którzy są wyżsi. Kiedy zaczynałem pracę, to inni pracownicy pytali się "czyj jest ten dzieciok", to dobijające. Nawet osoby, z którymi w ogóle nie jesteśmy znajomymi zwraca się do mnie per "mały". Podejrzewam, że gdybym się odszczekał i powiedział do tej osoby: "gruby", to już by było oburzenie.

Oczywiście, że najbardziej przytłaczający jest dla mnie fakt, że przez wzrost żadna tak naprawdę kobieta nie będzie mnie szczerze pożądać. (o odrzuceniach pisałem nie raz), ale również boli to, że nigdy też nie będę wyglądał dobrze wśród ludzi. Co z tego, że na jednym na dziesięć zdjęć wyjdę dobrze, (stosując triki dzięki którym nie widać wzrostu), jak na żywo wzrost jest widoczny i eliminuje całkowicie dobry wygląd, nieważne jak bardzo bym się starał to zatuszować ubraniami, to i tak gdy stanie obok mnie kobieta o wzroście 170 w jakichś normalnych szpilkach to wyglądam jak gollum. Co do ubrań jeszcze to i tak już mam fobię zakupową przez to, że wszystkie ubrania są na mnie za duże, bo rozmiarówka zaczyna się od wzrostu 170.

#przegryw #wzrost #depresja #tiktok #rozowepaski #niebieskiepaski #blackpill
wilhelm99 - Ludzie, którzy w tym wpisie myślą, że mój przegryw uzależniony jest tylko...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UberSoldat: Na to jest przyzwolenie, gdyby facet nagrał podobny filmik w stylu "czy ktoś chce w ogóle grube dziewczyny? ... Oczywiście, że chcę... żebyście schudły" to ilość komentarzy zamieniłaby się z ilością polubień i każdy takiego faceta by skarcił.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 80
@wilhelm99: To tylko twoje urojenia przegrywie! Na pewno nikt nie miał zamiaru cię obrazić mówiąc na ciebie mały, czy sugerując, że jesteś dzieckiem.
Co do dziewczyny na filmiku, to przecież napisała, że trzeba to traktować z dystansem, i każdy ma inny gust, a to że ona nie lubi facetów 180- to tylko przypadek. Z resztą kto by się przejmował jakimiś tiktokerkami, przecież kobiety w realu uwielbiają niskich i nie szkalują
  • Odpowiedz
@wilhelm99: Ale w druga stronę są też problemy.
Ja jestem dość wysoki i ma to sporo minusów o których nie zdajesz sobie sprawy
1. Ciężko mi się tańczy bo gdy robię obrót wokół siebie to muszę mocno się pochylać by partnerka dała rade przełożyć nademna rekę.
2. Ubrania XL, schodza najszybciej, gdzie nie jestem a jest fajny ciuch to juz nie ma mojej rozmiarówki.
3. Bardzo szybko zaczyna boleć kręgosłup przy
  • Odpowiedz
@wilhelm99: o k---a dobrze że nie wchodziłem na wykop jak miałem 18 lat bo bym się z-----ł

jestem niski, mam różową, pensja grubo ponad średnią krajową, właśnie siedzę w kiblu we własnym mieszkaniu i sram do własnego kibla i wiesz co? Czuję dobrze człowiek

Przez takich wazonów jak ty wychodzi potem, że niskie chłopy tylko się nad sobą użalają, więc radzę ci wziąć sprawy w swoje ręce i iść do
  • Odpowiedz
  • 1
@wilhelm99: no dobra może masz rację, ale na c--j się nad tym użalać i pisać wysrywy na całe strony? Przecież to nie jest tak że możesz jakoś urosnąć tyle masz w genach i c--j xD
  • Odpowiedz
  • 23
@Syn_Tracza
Ale wiesz, że to brzmi, jak bogaty by tłumaczył biednemu, że bycie bogatym też ma swoje minusy i wcale nie jest takie fajne? Nie jest tu mowa o kimś kilka cm niższym jak twój kolega, tylko głównie o kimś kto ma koło 170. Op z tego co pamiętam ma 165-6 cm wzrostu i myślę że z pocałowaniem ręki przyjął by te wszystkie "problemy", które ty masz. Wyobraź sobie że przeciętna
  • Odpowiedz
  • 1
@kamilek98PL

To chyba ma bardziej na celu przemówić coś do rozumu tym, którzy uważają że wzrost nie ma znaczenia, ale faktycznie to nie ma większego sensu, i tak ci co żyją w swoim świecie napiszą że ma urojenia, on nadal będzie ich przekonywał że nie i tak to się będzie ciągnęło.
  • Odpowiedz
  • 1
@Slavcel: wiadomo że wysocy faceci są bardziej przystojni, ale nie samym wzrostem człowiek się cechuje. Na atrakcyjność faceta wpływa morda, sylwetka, stan socjalny, stan majątkowy, zaradność w życiu, pewność siebie.

Trochę tych rzeczy da się zmienić samemu, trochę już nie i na nie nie masz wpływu. Na c--j użalać się nad rzeczami które nie ma się wpływu, zamiast skupić się na czymś na co masz wpływ, dla mnie brzmi to
  • Odpowiedz