Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
Ale bym sie pojechał takim starym tramwajem typu Konstal w zimę. Taką prawdziwą.

Ehh ten zapach stopionej gumy podłogowej po wejściu do pojazdu, ogrzewanie przypodłogowe które potrafiło ci stopić buta oraz jednoczesny nawiew z zamkniętych drzwi czy okien dawało niesamowity klimat.

A jeszcze najlepsze te dźwięki z szafy elektrycznej pojazdu które czasami dawały wrażenie jakby się było w jakimś statku kosmicznym.
sylwke3100 - Ale bym sie pojechał takim starym tramwajem typu Konstal w zimę. Taką pr...

źródło: comment_1604880262HmTzHnu35YqJfEeLSKItKk.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: Niby heheszki, ale ja serio lubie jeżdzić starym tramwajem. A najlepsze są stare pociągi, te z przedziałami szczególnie. Zima, mechaniczny odgłos pociągu, specyficzny zapach. Teraz nie jeżdżę już pociągami od dawien dawna, a miło wspominam to.
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwke3100: Niby heheszki, ale ja serio lubie jeżdzić starym tramwajem. A najlepsze są stare pociągi, te z przedziałami szczególnie. Zima, mechaniczny odgłos pociągu, specyficzny zapach. Teraz nie jeżdżę już pociągami od dawien dawna, a miło wspominam to.

@jeffery: Ja lubię stare ale jako ciekawostkę, przygodę ale nie jako normalny codzienny środek transportu.

Z resztą teraz jeżdżę komunikacją jak muszę.
@lajsta77: To niestety już nigdy nie będzie
  • Odpowiedz
  • 0
@jeffery: Ogólnie różne kluby miłośników komunikacji w różnych miastach nie raz organizowały takie imprezy właśnie w stylu jeżdżenie starym tramwajem. Tylko w tym roku to mogło być z takimi imprezami całkiem inaczej
  • Odpowiedz