Wpis z mikrobloga

https://rowerowyrownik.tk/kwadraty_mapa.html

Jak już pewnie niektórzy zauważyli dodałem wyświetlanie nicków po kliknięciu na kratkę ( ͡ ͜ʖ ͡).

Do poprzedniej listy dodałem nowe linki od:

pawlos10rs, Kamiiiru, iroos, itolek100, radoslaw-szalkowski
Czyli to będzie w sumie 31 uczestników i 140738 kwadratów na mapie. Plik z danymi do mapy o dziwo nie rozrósł się tak bardzo jak się spodziewałem i obecnie spuchł do 4.3MB - z nickami spodziewałem się > 10MB - wniosek: można ładować wincyj!

Jeśli macie jakieś pomysły na dodatkowe ficzery do mapy dajcie cynka, teraz myślę nad dodaniem wyszukiwarki kwadratów po współrzędnych (wpiszesz wsp. kwadratu to mapa cię tam przeniesie), jakieś malutkie statystyki w stylu Total zdobytych kratek itp. gdzieś w rogu i może jakiś alternatywne zestawy kolorów mapy (wybieralne).

#kwadraty
Pobierz
źródło: comment_16045771566EX9kDzhS1yYu8493UGspE.jpg
  • 8
@kapitantaca: a takie pytanie (choć nie wiem czy to potrzebne i czy trudne do implementacji) - a gdyby tak po kliknięciu w nick, reszta użytkowników się "wyszarzała", tak żeby z grubsza zobaczyć czyjąś heatmapę? taki szybki filtr na zasadzie klik-odklik?
@cult_of_luna: myślę że dałoby się to zaimplementować, jedynie może to być trochę intensywne dla zasobów bo za każdym kliknięciem musiałoby renderować wszystkie kratki od nowa, spróbuję czy nie będzie to zabijało przeglądarek, jeśli nie to doklepię to jako opcję. EDIT: ewentualnie może jakaś rozsuwalna lista z nickami uczestników i po kliknięciu wyświetla tylko klocki wybranego usera... pomyślę.