Wpis z mikrobloga

Hejka!
W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu o #lodznapiwo #lodznaprotest
chciałabym całą imprezę przełożyć na piątek.
Jutro odbywa się Blokada samochodowa → Klik,
a w piątek możemy poprzeć strajk branży eventowej, muzycznej, klubowej i rozrywkowej → Klik

Co sądzicie? Ktoś by się pisał na takie rozwiązanie?

#lodz #protest ##!$%@?
Dusiaklaudusia - Hejka!
W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu o #lodznapiwo #lod...

źródło: comment_1604524433Skg9nivKY8FYsUE0Z9RdS9.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kulek1981: "Błyskawica i piorun to znak gniewu, oburzenia, ale również siły i szybkości działania. [...] Wiązanie go z symboliką faszystowską jest zaś albo świadomą manipulacją, obliczoną na niewiedzę odbiorców, albo przejawem głębokiej ignorancji" - piszą naukowcy z UW, odpowiadając na insynuacje, że błyskawica z logo Strajku Kobiet to symbol SS.

Mam nadzieję, że Twoja uwaga jest świadomą manipulacją, a niżeli jesteś obrzydliwym ignorantem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Dusiaklaudusia: Ten piorun to logo organizacji, która trzepie na kobietach kaskę i fejm. W statusie mają takie bzdury, że głowa boli. Rozumiem i popieram protesty, nie trawię posługiwania się tym logiem.
Nawiązanie trafne, bo wielu Niemców nosiło swastykę, nie wiedząc praktycznie nic o programie ani poczynaniach Hitlera.
  • Odpowiedz
@Dusiaklaudusia nie bardzo cie interesuje zdanie innych osób, to po co ty protestujesz? Jaki to ma cel? Chyba przekonanie ludzie żeby oddali inny głos w przyszłych wyborach i ich przyspieszenie? Czy tak sobie chodzisz, bo chodzisz? xD pozdrawiam serdecznie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@matinho10: @Kulek1981: @Dusiaklaudusia: @wojciecharmata: @kt13: @wojciecharmata:
Mi sie bardzo podoba zarowno piorun, jak i protesty! A najlepsze jest to, ze juz osiagnelismy duzo, bo dzieki nam zaczely sie klotnie w ZP, termin obrad Sejmu zkstal przesuniety oraz nie opublikowano jeszcze wyroku tzw. Trybunału Konstytucyjnego!
Tych, co nie sa pewni albo im pioruny przeszkadzaja zapraszam na protest, zeby porozmawiali sobie z
  • Odpowiedz
  • 0
@Piz-dur: Nadchodzących zmian? ( ) Rząd popisu bawi się w karuzelę od wielu lat, a wy cieszycie się, że nie wydrukował jednego postanowienia.
Ja bym wolał, by naród protestował podczas wyborów, w cywilizowany sposób, a nie nawoływał do rewolucji pod sztandarem czerwonego piorunu. Ale fajniej było heheszkować podczas wyborów, widziałeś frekwencję. Gdyby pozostałe 40% poszło głosować, myślę że nie trzeba by teraz było pakować się
  • Odpowiedz
  • 3
@Kulek1981: Zeby móc pójść do urn w orzysoieszonych wyborach, naród musi zaprotestować teraz. Nikt sie nie spodziewał, ze PiS to az takie #!$%@?, wiec nie bylo az takiego cisnienia na glosowanie rok temu. Teraz przesadzili juz totalnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Piz-dur: Zgadzam się, ale nie mam zamiaru wspierać cudzych interesów pod hasłami rewolucji i tojestwojna, bo to nie jakiś bantustan w Afryce.
Chociaż nie trzeba było być tytanem intelektu już rok temu, gdy PiS obsadzał swoimi wszystko jawnie i bez konkursów, że trzeba ich zmienić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kulek1981: Widocznie az tak zle postrzegani nie byli jeszcze rok temu. Pandemia pokazala ludziom, ze rzadzacy krajem sa beznadziejni w swoim fachu, do tego sa jeszcze bardziej bezczelni, niz wczesniej. Wreszcie lud zobaczyl, jak niebezpieczni ludzie nini rzadza i trzeba ich wymienic jak najszybciej, bo kolejnych wyborow mozemy sie nie doczekac.
  • Odpowiedz
  • 0
@Piz-dur: Co ma wspólnego "to jest wojna" z obecnym stanem prawnym? Na plaster rewolucyjne hasła w ich statusie? Na plaster mazać pomniki, komunikację miejską i budynki? Nie potrafimy wyjść na ulicę jak Białorusini? Widziałeś ulice po ich strajkach? Oni nawet sprzątają po sobie, więc gdybym miał porównywać ich i nasze protesty, bliżej nam do jakiegoś zadupia jak im.
  • Odpowiedz