Aktywne Wpisy
Nie powinienem ale zgniłem z tego xD
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
#bekazrozowychpaskow #heheszki #logikarozowychpaskow #czarnyhumor
thirtyseconds +32
Można kolekcjonować znaczki, ale znacznie fajniej kolekcjonować elektronikę.
#android #elektronika #pcmasterrace
#android #elektronika #pcmasterrace
Jakie macie rady żeby to ogarnąć i przestawić sposób gotowania? Tyle pytań, tyle wątpliwości. Jak z tym żyć?
#gotujzwykopem #indukcja
@JohnMaxwell: nie kupować płyty indukcyjnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowy plus jest taki że przeciętna indukcja w porównaniu z przeciętnym gazem przekazuje o wiele więcej energii, więc szybciej coś podgrzejesz na
Nie wiem co poradzić jak żony sie upierają, albo przestać gotować albo wymienić żonę ¯\_(ツ)_/¯
boost jak chcę wodę zagotować,
jak gotuję rosół to jeszcze badam, ale od 3.5-5 choć 5 mam wrażenie, że jest ciut za mocna,
Nigdy więcej gazu, mniej się brudzi, łatwiej się czyści, choć niektóre garczki niby pod indukcje nie działają albo działają dziwnie, ale to chyba te tanie, nie
@krabczy: przypalisz na luzie. Patelnia, na to folia aluminiowa i na nią cebula płaską stroną. A jak chcesz żywy ogień to warto Sobie kupić palnik ręczny.
@bigger: a macie porównanie? Ja hejtowałam indukcję, zawsze mówiłam, że tylko gaz, bo całe życie tak gotowałam. Trzy lata mieszkałam w mieszkaniu z płytą, gotowało się normalnie ale i tak hejtowałam dla zasady. A teraz mamy w mieszkaniu kuchenkę gazową i to ona mnie denerwuje, zapomniałam kompletnie jak "wyczuć" gaz, ustawianie cyfrowe jest jednak wygodne. Standardowo nie myślę o
- ustawiam moc 3/10
- płyta 3 sekundy pełen ogień i 7 sekund bez grzania
Zawsze mnie przy tym szlag trafiał bo nie potrafiłem się przyzwyczaić. Tak długo jak będę miał dostęp do gazu pozostanę w "teamGAZ" ;)