Aktywne Wpisy

annlupin +3
macie taki film co jest dla was najlepszy taki albo nie wiem życie wam zmienił

menelf +3
panowie nawet nie wiecie jak p--------e być samica 260zl fryzjer, 300zl ginekolog, 220zl dermatolog, 300 zl leki i to wszystko wciągu 1 tygodnia
edit: jeszcze hydraulik 250zl bo przeciez jako baba sama kibla nie bylabym w stanie sciagnac bo jestem k---a slaba, a wystarczylo sciagnac kibel i podciąć rury i bym to zrobiła gdybym uniosła porcelane ehhh
edit2: jeszcze krawcowej ubrania musialam zaniesc i bedzie 100zl luzno w dupe no ja p------e
edit: jeszcze hydraulik 250zl bo przeciez jako baba sama kibla nie bylabym w stanie sciagnac bo jestem k---a slaba, a wystarczylo sciagnac kibel i podciąć rury i bym to zrobiła gdybym uniosła porcelane ehhh
edit2: jeszcze krawcowej ubrania musialam zaniesc i bedzie 100zl luzno w dupe no ja p------e

root@raspberrypi:/home/pi# cat /proc/mdstat
Personalities : [raid1]
md0 : active raid1 sdb1[0] sda1[1]
11718718464 blocks super 1.2 [2/2] [UU]
[=========>...........] check = 48.1% (5638698624/11718718464) finish=592.2min speed=171108K/sec
bitmap: 0/88 pages [0KB], 65536KB chunk
Ktoś wie jak to ogarnąć ?
#pcmasterrace #linux #raspberrypi
Już nawet Sata ma te 100-200MB/s a ty tu na transferze max 20MB po USB n----------z 12GB dysk xD dobieraj odpowiedni tool do pracy, nigdy odwrotnie.
Edit: widzę , że jednak transfer leci po czymś innym bo wyniki masz 170MB także kajam się. Ciężko będzie coś z tym zrobić. Może warto spytać -
@PortowySzczur: ja go już zrobiłem i działa elegancko. ext4
@Waspin: generalnie mi chodzi o to żeby się to sprawdzanie odpalalo tak powiedzmy raz na 3 miesiące a nie tak jak teraz raz na ~2 tygodnie?
checkarraysie odpala? Nie mam nigdzie raida na debianie, zeby sprawdzic czy to sie z crona odpala czy timera systemd/etc/cron.d/mdadmw świeżej instalacjiScrub moim zdaniem bedzie się robił szybciej :D
"..."
57 0 * * 0 root if [ -x /usr/share/mdadm/checkarray ] && [ $(date +\%d) -le 7 ]; then /usr/share/mdadm/checkarray --cron --all --idle --quiet; fi
czy to jest crontab ? :D będę musiał się podszkolić jak to interpretować w ogóle ...
@houk: j.w ciężko mi będzie przerzucić +- 4TB danych