Wpis z mikrobloga

@mieszczanin: ale to tak 100%, czy występuje jakiś tam podział? bo patrząc na akcje arki gdynia, i późniejsze odcinanie się środowiska kibicowskiego, to jednak nie są tacy jednolici
  • Odpowiedz
@Matixer: Pewnie że podział jest. Każdy ma jakieś poglądy. Ale nie wydaje mi się żeby gdzieś w Polsce była ekipa o skrzywieniu lewicowym.
Coś mi się kojarzy że Polonia Warszawa robiła ostre sprzątanie na trybunach
  • Odpowiedz
@Matixer: Są ekipy, które otwarcie deklarują się jako narodowe i są takie, które tego nie robią. Nie ma natomiast ani jednej ekipy w Polsce, która byłaby lewicowa (tak jak np niemieckie St. Pauli). Coś tam Polonia Warszawa chciała być lewicowa, ale z tego co pamiętam to mieli konflikt wewnętrzny, który i tak wygrała prawa opcja.

Oczywiście na każdych trybunach znajdą się osoby o lewicowych poglądach, czy nawet homoseksualiści, ale nie
  • Odpowiedz
@Matixer: Jakie akcje Arki? Chciałbym cię uświadomić że jeśli wyborcza przypisała coś kibicom (już nie kibolom? xD) Arki wcale nie znaczy że to faktycznie byli kibice Arki, a już na pewno nie żadna zorganizowana grupa. Arka oficjalnie odcięła się od tego. Nie czytaj wyborczej
  • Odpowiedz
@zbyszko17 wiem wiem, ale jest to jedyna ekipa , która kojarzy mi się z brudasami oprócz Polonii W. Jeszcze Mazur Ełk chyba miał jakiś epizod z punkami ale bardzo szybko sobie z tym poradzili z tego co pamiętam.
  • Odpowiedz
@mieszczanin: z ekip lewicujących oprócz Wkry Żuromin było jeszcze Zagłębie Wałbrzych mocno punkowe, Thoreziacy próbowali odrodzić się pare lat temu i będąc w C klasie chcieli zgody ze Śląskiem i Lechią jak w latach 80-tych ale dostali propozycję zostania Fan Clubem, podobnie dawniej w ekipach krakowskich czy w innych w Polsce, mam ziny z lat 2000 gdzie są wywiady na temat stosunku do narkotyków czy patriotyzmu/polityki gdzie wiele ekip określało
  • Odpowiedz