Aktywne Wpisy
Jurix +57
Część trzecia mojej epopei z nielegalnie założonym światłowodem nad moją działką.
Na miejsce przyjechał przedstawiciel podwykonawcy co montował ten przewód. Dostałem ofertę 5000zł i ewentualnie mogą mi pomóc z wycinką drzew, gdzie ten światłowód przeszkadza. W zamian mam dać bezterminową i nieodwołalną zgodę na te kable. Zaznaczył, że w razie sprzedaży nieruchomości ta zgoda zostanie i nowy właściciel będzie musiał z nią żyć.
Dowiedziałem się, że kabel ten jest magistralą zasilającą pół osiedla. Na jakikolwiek abonament miesięczny, roczny, ulgę na prąd czy internet nie ma opcji. Tylko jednorazowa opłata. Na zgodę, którą w jakikolwiek sposób, w jakichkolwiek okolicznościach będę mógł odwołać też nie ma szans. Albo bezterminowo i nieodwracalnie, albo wcale.
Spytałem
Na miejsce przyjechał przedstawiciel podwykonawcy co montował ten przewód. Dostałem ofertę 5000zł i ewentualnie mogą mi pomóc z wycinką drzew, gdzie ten światłowód przeszkadza. W zamian mam dać bezterminową i nieodwołalną zgodę na te kable. Zaznaczył, że w razie sprzedaży nieruchomości ta zgoda zostanie i nowy właściciel będzie musiał z nią żyć.
Dowiedziałem się, że kabel ten jest magistralą zasilającą pół osiedla. Na jakikolwiek abonament miesięczny, roczny, ulgę na prąd czy internet nie ma opcji. Tylko jednorazowa opłata. Na zgodę, którą w jakikolwiek sposób, w jakichkolwiek okolicznościach będę mógł odwołać też nie ma szans. Albo bezterminowo i nieodwracalnie, albo wcale.
Spytałem
Co robić?
- Wziąć kasę, nie robić problemu 12.9% (118)
- Nie dawać zgody i olać do póki mi nie przeszkadza 13.2% (121)
- Nie dawać zgody i nakazać rozbiórkę 73.9% (677)
Atreyu +312
Szukam sposobu na miłe, kulturalne spędzenie czasu z osobami na poziomie i wzajemne zaspokajanie różnych potrzeb. Cenię poznawanie się przez dłuższy czas i podmiotowe traktowanie, więc odpadają one night standy z urywaniem kontaktu. Jestem 6/10, więc to za mało na FWB. Nie mogę pochwalić się dobrymi zarobkami czy zdolnością do zapewnienia wygodnego stylu życia, więc stały związek raczej odpada. Do tego ciągle stresowałbym się możliwością zostania zdradzonym lub wymienionym na lepszy model, więc wolę już pogodzić się z brakiem wyłączności.
Pomyślałem, że mógłbym umawiać się na #tinder i innych portalach na spotkania w określonej formule, która uwzględnia te okoliczności. Zapoznajemy się najpierw na wideorozmowie lub przy kawie, a jeśli wszystko gra, na pierwszym lub najpóźniej drugim spotkaniu idziemy do mnie, gotuję coś dobrego, rozmawiamy (bardzo cenię głębokie dyskusje i wspólne żartowanie), przytulamy się, całujemy, masujemy, bierzemy wspólną kąpiel, uprawiamy petting. Zakładam, że nie przekraczamy ostatniej wyraźnej granicy i nie uprawiamy pełnego seksu, co minimalizuje wiele ryzyk (ciąża, choroby, wytworzenie się różnicy zaangażowań między stronami). Niezależnie od późniejszych zmian, jesteśmy życzliwi dla siebie i staramy się pozostać dobrymi znajomymi.
#rozowepaski, co sądzicie o takim rozwiązaniu? Jak czułybyście się w takim układzie i czy coś zmieniłybyście w nim? Jak ładnie go nazwać i przedstawić zgodnie z moimi dobrymi intencjami, żeby przypadkiem nie zabrzmieć krindżowo lub jak creep? #niebieskiepaski w podobnej sytuacji - czy udało wam się zrealizować coś takiego w praktyce, a jeśli tak, to jak? #pytanie #s--s #zwiazki #milosc #randkujzwykopem
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f91e44fc53de577b9aae8d7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Mirabelko, co sądzisz o takim układzie?
@KatpissNeverclean: A i tak skończy się na FWB w wersji beta(bankomat) (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞.
@taktoto Rozumiem, że coś takiego może Tobie i wielu innym kobietom nie odpowiadać. Czy nie masz jednak poczucia, że to potwierdza te "przegrywowe" teorie, zgodnie z którymi kobiety myślą o mężczyznach w bardzo binarny sposób - albo "Chad kochanek do ONS/FWB", albo "beta bankomat do łożenia w stałym związku"? Chciałbym dostrzec, że możliwe są różne kombinacje przyjaźni, bliskości, romantycznego przywiązania, wspólnych zainteresowań, itp.
@damianooo5: W każdej zdrowej relacji chodzi o to, by się wzajemnie podbudowywać. Po co z góry zakładać interpretację, zgodnie z którą przedstawienie propozycji to od razu jakieś egoistyczne podbijanie ego? Przecież nikt
@AnonimoweMirkoWyznania: pewnie to zabrzmi głupio, ale dla mnie takie wspólnego gotowanie obiadków i przytulanie i całowanie to intymniejsza relacja niż spotykanie się na s--s w ramach FWB, nie wyobrażam sobie czegoś takiego nie będąc z kimś w związku i nie czując nic do niego. Zresztą seksu też nie uprawiam z kimś ot tak. Po co
Komentarz usunięty przez autora
op słusznie zauważył, że zgodnie z twoimi słowami przywiązanie czy wspólne zainteresowania tak jakby schodzą na drugi plan, bo dziewczyny szukają dziś albo bardzo atrakcyjnego partnera do przelotnych romansów, albo zasobnego do wygodnego związku (najlepiej jeszcze w kombinacji pt. liczne romanse w młodości + związek z nieświadomym przeszłości miśkiem, kiedy mija młodzieńcze piękno). Koleś akceptuje, że osoby takie jak ty nie chcą relacji w zaproponowanym kształcie, w odpowiedzi
@AnonimoweMirkoWyznania: powiedz mi szczerze, czy będąc w takiej relacji z kobietą, a nie w związku będziesz umiał się nie zaangażować i wyłączyć uczucia?
- całkowita samotność,
- liczenie na magiczne wyjątki "inne niż wszystkie",
- próba związku i trauma w postaci zdrady, długoterminowego wykorzystania czy stałego życia w napięciu/obawie zostania zastąpionym przez