Wpis z mikrobloga

@qqqruqq: pędziłeś bimber? bo przy gotowaniu nic nie powinno się takiego stać, nawet w piekarniku. Jak przykryłeś garnek metalowy to pewnie związki żelaza się osadziły. Sprawdź magnesem.
@Trelik: garnek 18/10, to po co mam magnesem sprawdzać w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°). Woda kranówa. Woda bez dodatków, bo to sous vide.

bo przy gotowaniu nic nie powinno się takiego stać, nawet w piekarniku.

Dlatego próbuję poradzić się na wykopie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qqqruqq: jeżeli to rzeczywiście była tylko woda (a jak sugerujesz ze to byl sous vide to pewnie potrawa byla zwakuowana wiec faktycznie sama woda parowała) to jedyne logiczne wytlumaczenie jest takie, ze albo garnek, albo urzadzenie do sous vide uwolnil do wody zwiazki zelaza (moze stalowy albo zeliwny ten garnek albo cyrkulator) albo woda juz sama w sobie takie zawierala skoro kranowka i takie zwiazki zelaza (np. tlenki) spotkaja sie z