Wpis z mikrobloga

@hejk4: A u mnie dziś barszczyk czerwony (kiszenie handmade) a do tego krokiety: pyszna kapusta kiszona, trochę grzybów i mięsko z dzika. Normalnie rozkosz. Ale należało się! Po dwóch godzinach kręcenia „na chomika“ na trenażerze. ;-)
Smacznego.
@nomadicgoogler: @1950M: Kolejność działań jak w przepisie: https://www.kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/513-grochowka

Różnice:
- dałam więcej mięsa (boczku, kiełbasy i żeberek, ale to wedle uznania i na oko)
- dałam mniej ziemniaków, bo mięso > ziemniaki
- mięso zesmazylam na patelni na chrupko, bo takie lubię
- na patelni, na której smażyłam mieso, zesmazylam tez cebule i później żeberka z wywaru
- żeberka z wywaru pokroiłam, zesmazylam i wrzuciłam do zupy
- dałam więcej