Wpis z mikrobloga

@Vafik k---a raz mi matka kazała ryż ugotować i nie był w woreczkach tylko opakowaniu, myślałem że to odpowiednik 3-4 torebek więc mówię c--j wsypie wszystko XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@Vafik ja kupuje w torebkach

@SPRAWDZANIE_IP: produkt dla inteligentnych inaczej i lubiących przepłacać za przywilej konsumpcji mikroplastiku. Dodatkowo zbędna produkcja śmieci. To się nazywa tworzeniem rynków (czyli wciskanie niepotrzebnych produktów po zawyżonej cenie).
Nie dziwne, że akurat w Polsce te ryże torebkowe takie popularne. Wyjątkowo łatwo dajemy się naciągnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czyli wciskanie niepotrzebnych produktów po zawyżonej cenie


@szpongiel: dla mnie potrzebna. Nie trzeba liczyć, mieszać, odsączyć, czyścić naczyń. Płaciłbym 5 x więcej za woreczki żeby się z tym nie p-------ć codziennie
  • Odpowiedz
@korporacion: Też miałem takie podejście jak ty dopóki potrzebowałem więcej niż jedną torebkę ryżu ale mniej niż dwie. Tyle ryżu zmarnowałem w ten sposób. Teraz korzystam z ryżu parabolicznego i wsypuję sobie do garnka, garnek daję na wagę. Chcę 120g? Mam. Chcę 55g? Mam. Zalewam wodą i nastawiam czas i gotowe. Zero p---------a.
  • Odpowiedz
@rand0mized: Zalewam wodą tak na 3x wysokość ryżu i daję na mały palnik na full i od pierwszych bąbelków 16-17 minut i tak wychodzi, że wcale nie muszę odsączać. Idealnie wody starcza. Ostatecznie można zostawić ryż na 10 minut pod przykryciem, żeby resztę wody wchłonął ale tak robię z ryżem czarnym, bo on potrzebuje być dłużej w garnku.
  • Odpowiedz
@rand0mized @korporacion: K---a jak odsączać ryż? XDDD

Ludzie co korzystają z tych torebek są jacyś nieporadni życiowo i tłumaczą to sobie pretekstem względnego ułatwienia, chociaż tak naprawdę więcej z tym p---------a niż normalnie.

Przecież to wystarczy wsypać do gara szklankę ryżu na 2 szklanki wody, jak się zagotuje to na najmniejszy ogień pod przykryciem i bez żadnego mieszania cała woda wsiąka i mamy gotowy ryż do nałożenia.

A ten
  • Odpowiedz