Wpis z mikrobloga

@Graner: Polecam serial "Black mirror". W jednym z odcinków zbieranie "kredytów" polegało m.in. na oglądaniu reklam. Reklam, których nie można wyciszyć (brak naliczania kredytów), nie można zminimalizować, ani otworzyć nowego okna przeglądarki (to już teraz działa w niektórych serwisach). Nie można było również zamykać oczu, bo system pauzował nagranie.

Edit:
S1E2 "Fifteen Million Merits"
@Reezu: Zazdroszę skali wolnego czasu.

najlepsze są zespoły discopolowe, które płacą za reklamę i wkładają tam całe swoje teledyski

@Pawolek: jestem zaskoczony ale to może dlatego, że te reklamy są profilowane xD

@FELIX90: gratulację, jesteś zajebisty. Ale zgadzam się z profilowaniem, wyświetlają się przed piosenkami dla dzieci typu "Ruda tańczy jak szalona - kids" itp.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Graner: rzadko wchodzę na yt, ale jak już wejdę na telefonie to #!$%@?ą mnie te reklamy niemiłosiernie, przez lata dzięki adblockowi na pc zapomniałem o nich kompletnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
najlepsze są zespoły discopolowe, które płacą za reklamę i wkładają tam całe swoje teledyski. Albo baba, co się nagrała dwiema kamerami i rozmawia sama ze sobą o_0 przez pół godziny.

@Pawolek: what the ffaaaaaaaaaaaaak, to dwie różne baby? Mózg rozj*bany ;~~D
@Koshnei: poszukaj w google zestawów filtrów i zainstaluj. U mnie jest git:) Reklam bardzo mało, czasami zdarza się, że strona na komunikat antyadblockowy albo nie działa poprawnie z adblockiem. Ale to pojedyncze przypadki...
@Lapidarny: Ta reklamowa ofensywa to jest moim zdaniem próba zdobycia rynku właśnie dla YT premium. YT bez reklam, w tle itd bez kombinowania + YT music jako zastępca np. Spotfy. Cena porównywalna.

Sam się zastanawiam, czy nie przerzucić się ze spotify na YT premium....
  • 0
@biont: mireczku podepne się pod Ciebie.
A więc tak moje małe mireczki. Żeby nie oglądać reklam w oficjalnej apce yt przesuwacie filmik prawie do samego końca czasem zdarzy się że będzie końcowa reklama ale jak filmik odtworzycie jeszcze raz już nie będzie reklam.
A druga opcja jest taka na cholerę ściągać dodatkową Apke jak masz przeglądarkę brave browser, to ta co ma w pomarańczowym logo lwa. Wchodzisz w ustawienia i szukasz
Mój znajomy z PJATK jest w zespole pracującym nad systemem, który będzie wykrywał, czy odrywasz wzrok od monitora podczas reklam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Miłego internetu życzę.
@Graner: Dobre kilka lat oglądam internet bez Adblocków i nie mam z tym problemów a jak raz na jakiś czas się zdarzy to wolę już ominąć tą stronę.Wyjątek to YT,od zeszłego roku tak poszaleli że musiałem dodać do Firefoxa adblocker for youtube.Póki co sprawuje się wyśmienicie.
  • 0
Bawicie sie w jakies adbloki i alternatywne aplikacje jakby nadal byl rok 2000.

Place 24 zl za premium i mam spokoj z reklamami na telefonie, dwoch telewizorach i laptopie.

Do tego w pakiecie aplikacja Youtube Music, ktorej uzywam podczas biegania i w pracy.