Wpis z mikrobloga

@Sabarolus: naprawde nie widzisz subtelnej roznicy miedzy gra komputerowa a najpopularniejszym portalem spolecznosciowym?

@DiorSauvage: przeciez na koniec dnia liczą się zyski, co za różnica skąd brane. Kurs jest napompowany, tu nie ma wątpliwości, ale co ma do tego fakt, że firma produkuje gry. Binzes jak każdy inny.
@DiorSauvage: No jest drogo aktualnie, ale jednak gaming to bardzo perspektywiczny biznes, a na samej tej grze kilka miliardów będą mogli zarobić sumarycznie. Ja sam sprzedałem już dawno temu za 340, będę się czaił na wejście pewnie od 320, ale na pewno nie przed premierą.
@DiorSauvage: @MaxVerstapen: ja rozumiem, że się kupuje potencjał firmy, ale przy wartości księgowej 13 i zysku na akcje -5 groszy, a w zeszłym kwartale +10 groszy, 400 złotych to jest dramat. Myśłę, że w dłuższym terminie wykres cdr zacznie przypominać wykres polimexu mostostal, szczególnie jeśli cyberpunk nie chwyci tak jak wiesiek.
@crazy_drummero: to inna firma, ale bez zagladania w sprawozdanie nie wiem co konkretnie sie składa na taki wynik. Jak kapital własny by wyszedł ujemny to już powinni decydować co dalej ze spółką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z mojego punktu widzenia najwazniejsza informację niesie wycena liczona DCFem.
C/WK zakłada, że wartość księgowa aktywów odzwierciedla ich wartość rynkową (lepiej czy gorzej, zależy jak przedsiębiostwo dobrało stawki amortyzacji), czy odpisy