Wpis z mikrobloga

Już nawet setki tych małych popierdółek mnie tak nie irytują bo to może jest nawet uzasadnione historycznie, wkurza mnie taka sytuacja jak się dzieje np u Ciebie z Francją, że jakiś kraj jest tak randomowo pofragmentowany, tu ma duchy, tutaj jeszcze jakąś prowincję i jeszcze losową prowincję w Rumunii, strasznie mnie to w oczy boli
  • Odpowiedz
@alienator35: Trzeba się przestawić, że CK to jedyna gra paradoxu niepolegająca na kolorowaniu mapy

Ja natomiast przechodzę 2. raz na ironmanie startując w IX wieku i jeszcze ani przez chwilę AI nie zrobiło HRE.
  • Odpowiedz
@lukaschels: Ale na prawdę tam było tak ze tam tylko nazwisko zostawało a tak rządzili a ze sobą zabijali się o władze , to byli inne kraje innej kultury, a Habsburgowie rządzili:

święci cesarze rzymscy
arcyksiążęta Austrii
królowie Czech
  • Odpowiedz
@lukaschels ale ja nie twierdzę że nie ma w historii przypadków gdzie państwa miały grancie które nie były estetyczne, chodzi mi o to że w ck3 bardzo często te podboje (albo przejmowanie ziemi w wyniku dziedziczenia) prowadzą do sytuacji które nie mają sensu, np Szwecja która jakimś sposobem odziedziczy księstwo w bizancjum albo zaczną podbijać Chorwację. Zresztą paradox w ostatnich patch notach pisał o tym że starają się zmienić działanie ai
  • Odpowiedz