Wpis z mikrobloga

Strasznie długo się nie mogłem zebrać, żeby to zmontować, ale w końcu się udało i jeżeli ktoś jest sadystą to już może sobie popatrzeć jak się morduję z jedną z najostrzejszych papryczkę na świecie - Zing.

Papryczka oczywiście z mojej uprawy #chilizgobim

Dajcie znać czy jest ok czy coś zmienić.

Co do uwag jakie były przy okazji Bulgarian Carrota, żeby robić kilka papryczek na raz to jest to możliwe tylko przy papryczkach o bardzo zbliżonym do siebie stopniu ostrości, czyli widzę możliwość np. zrobienia porównania kilku rożnych odmian Jalapeno.

Co do kwestii technicznych to nagrywam telefonem, ale strasznie to kompresja YT potem masakruje, więc polecam oglądać z jak najwyższym ustawieniem rozdzielczości, bo na niższych jest straszne ziarno i wygląda to dużo gorzej niż render na moim kompie.

Kolejne w kolejce do degustacji na YT jest Aji Habanero - trochę łagodniejsze, ale mam nadzieję, że ze złożonym smakiem :)

#ogrodnictwo #ogrod #rosliny #chili #papryka #papryczki #chilihead #ostrezarcie #ostresosy #jedzenie #youtube #pokazmorde
gobi12 - Strasznie długo się nie mogłem zebrać, żeby to zmontować, ale w końcu się ud...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@picasssss1: Różnica jest na pewno, bo tutaj robiłem redukcję szumów, bo był wiatr plus sąsiad z kosiarką plus traktor na polu za ogrodem, więc rzeczywiście różnice mogą być w porównaniu do poprzedniego :) Uczę się dopiero cokolwiek w Audacity ogarniać :D
  • Odpowiedz
@gobi12 kurde, szacunek :) ja ćwiartkę przeżyłem dużo gorzej, moze nie tyle co przy samej degustacji, ale po jakiejś godzinie od konsumpcji dosłownie mnie pokiereszowała i zalewało mnie potami raz zimnymi, raz gorącymi...W każdym bądź razie papryczka ma moc ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz