Aktywne Wpisy

FatBoi +298
źródło: temp_file44540607487904764
Pobierz
ByczekRozplodowy +147
ODPALAMY SZAMPANA ZOSTAŁEM ZWOLNIONY Z KOŁCHOZU tj. nie przedłużą mi umowy.
Powrót na stare dobre bezrobocie (。◕‿‿◕。).
#programista15k #programowanie #pracait #bezrobocie #it
Powrót na stare dobre bezrobocie (。◕‿‿◕。).
#programista15k #programowanie #pracait #bezrobocie #it
źródło: byczek
Pobierz

#modelarstwo #gry #druk3d #commandandconquer #tworczoscwlasna
źródło: comment_16015369696MQgCwiyPoxvdgofeOfF2s.jpg
Pobierzźródło: comment_1601536996ZqJU8wX7Z1UqwPcL6ixu8I.jpg
Pobierzźródło: comment_1601537023AAKktuQWtivPMmYYKz1R40.jpg
PobierzCzy taki czołg ma rację bytu na wojnach poza grami?
Ale działo 150mm/działo szynowe 90mm mogło by robić robotę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
No i to jest rok 2047, więc może cały zrobiony z jakichś utwardzanych kompozytów z
Wiesz, ja estem zielony w druku i szukam czegoś co bez kalibracji wystarczy do druku figurek do planszówki na testy, może druk pierwszej edycji. Jaki byłby koszt materiału do wydruku kostki wypełnionej 2,5x2,5x2cm? W czym byś robił proste modele low poly do druku na czymś takim?
@lewymaro:
Taka w miarę bezobsługowa (bo żadna w pełni nie jest xd) to może by była Prusa Mini na przykład, stół trochę mały ale do figurek to spokojnie, albo cyk Ender 3 jak wszyscy xd ale do figurek wymyślnych najlepsza by była żywiczna, ale to już
źródło: comment_1601554056j2TSq6P5ve7oGxdjdZBIs5.jpg
Pobierz@Boomkin: do figurek kup drukarkę na żywice. Nie kupuj na filament. Ja zrobiłem ten błąd. Ile się namęczyłem żeby niektóre rzeczy wydrukować a i tak wyszło słabo (np dłonie na małych figurkach) a miałem w ręku pierwszy z brzegu próbny wydruk z żywicy- nie do uzyskania z PLA.
Protip jak bedziesz kupował drukarkę na żywice zainwestuj w maszynkę wash&cure. Oszczędzi Ci masę problemów
źródło: comment_1601557005jCdErEMSzTtS9GkV4b2ADI.jpg
PobierzA i jeszcze tylko działka druknę, skleję, pomaluję i będę miał APC ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1601557405d3Mq1okSW2574YXivv6tJI.jpg
PobierzDzięki.
Mnie interesują modele low poly, takie naprawdę ograniczone jeśli chodzi o szczegóły i w finalnej wersji gry będzie podobnie, więc rozważam drukarki do produkcji. Moje obawy budzi eksploatacja i problematyczność przy obsłudze druku, obawiam sie trochę awaryjności przy produkcji masowej. Alternatyw brak, bo gdybym chciał wtryskowo to muszę zakupić kilka tysięcy figurek, a to się nie oplaca.
Póki co biorę pod uwagę odlewy gipsem dentystycznym ale prototypy ogrywam przy zwykłych